Antena 3 CNN Politică Elena Udrea trimite SMS-uri jurnaliştilor, în direct

Elena Udrea trimite SMS-uri jurnaliştilor, în direct

Elena Udrea trimite SMS-uri jurnaliştilor, în direct
19 Feb 2015   •   12:13
EIena Udrea a trimis SMS-uri jurnaliştilor Ion Cristoiu şi Cătălin Striblea, în timp ce aceştia erau în direct într-o emisiune. Cei doi au refuzat să spună însă ce conţine mesajul de la Udrea. 
 
Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că lui Cristoiu şi Striblea li s-ar putea cere să prezinte SMS-ul în instanţă, având în vedere că Elena Udrea nu are voie, potrivit regulilor impuse de judecători, să comunice despre dosarul său.


Avocatul Lucian Bolcaş a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că oricine primeşte SMS-uri în aceste condiţii poate fi obligat să prezinte mesajul, în instanţă.
 
"Oricine primeşte asemenea SMS-uri poate fi obligat să prezinte mesajele primite, având în vedere că trebuie să se verifice dacă ele se încadrează sau nu în interdicţia impusă de Înalta Curte, având în vedere că doamna Udrea are această libertate de a telefona din jacuzzi-ul de acasă. Daţi-mi voie să remarc un paradox al măsurii luată de ICCJ acum: Elena Udrea a fost dusă în faţa instanţei tocmai pentru înlocuirea unei măsuri a căror condiţii le-a încălcat, şi anume comunicarea cu privire la lucrările şi actele dosarului. Şi atunci, în loc de măsura arestării, s-a luat măsura arestului preventiv, de unde poate să comunice foarte comod, prin intermediul SMS-urilor. Mi se pare că este o bizarerie juridică pronunţarea ICCJ în acest sens". 
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close