Antena 3 CNN Politică Ipoteză-bombă despre Klaus Iohannis. Ce s-ar putea întâmpla la alegerile prezidențiale de anul viitor

Ipoteză-bombă despre Klaus Iohannis. Ce s-ar putea întâmpla la alegerile prezidențiale de anul viitor

Ipoteză-bombă despre Klaus Iohannis. Ce s-ar putea întâmpla la alegerile prezidențiale de anul viitor
Sursa foto: foto: presidency.ro
11 Mai 2018   •   21:25

Bogdan Chirieac a lansat o ipoteză spectaculoasă legată de șansele lui Klaus Iohannis la un nou mandat la Cotroceni în 2019.

Analistul politic afirmă că, în baza discursului pe care îl are în aceste zile, Klaus Iohannis nu va ajunge în turul 2, ceea ce ar putea să dea peste cap nu doar dorința PNL, care l-a desemnat deja candidat oficial la prezidențiale, ci și jocul acesta de putere pe care îl face cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

"Am senzația că agenda președintelui este decuplată de agenda cetățenilor. Nu urmărește evenimentele politice și juridice, asta cu achitările din ultima vreme. E brusc interesat acum de chestiuni economice dar la modul că "nu o să reușiți să dați, să faceți, să nu știu ce", în condițiile în care lucrul acesta trebuia să fie o preocupare a domniei sale încă din primul mandat la președinție și cred că nu va reuși să se apropie nici de extrema stângă reprezentată mai degrabă de #Rezist, chiar dacă dânșii spun dreapta.

Nu va reuși nici să convingă nici PNL-ul profund, care este un partid profund responsabil, un partid istoric, un partid cu personalități și care acum are o șansă de a fi condus de un personaj politic odată important, acum mai degrabă ridicol. Și atunci, care este bazinul electoral al lui Klasu Iohannis? În partea cealaltă îl ai pe Liviu Dragnea cu bazinul PSD și dincolo ai două personalități liberale: unul e Tăriceanu, celălalt e Cioloș. Dacian Cioloș tace, deocamdată, încă nu și-a înființat partidul și cu toate astea se pare că în Ardeal are un nivel de așteptare și de încredere cu totul special și, sigur, handicapul domnului Tăriceanu, cel puțin în acest moment, este că se află în coaliție la guvernare împreună cu PSD. Și atunci, este lupta pentru turul 2 al prezidențialelor", a explicat Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close