Antena 3 CNN Politică Iohannis, preşedintele care nu a fost NICIODATĂ Traian Băsescu

Iohannis, preşedintele care nu a fost NICIODATĂ Traian Băsescu

Iohannis, preşedintele care nu a fost NICIODATĂ Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Ian 2015   •   20:23

Începutul de mandat al lui Klaus Iohannis contrastează puternic cu sfârşitul de mandat al lui Traian Băsescu la Cotroceni.

În război cu Guvernul, Parlamentul şi Casa Regală, fostul preşedinte s-a izolat. Acum, Iohannis vrea să schimbe modul în care instituţiile colaborează. 

 
Klaus Iohannis şi-a propus să schimbe modul în care instituţiile colaborează. Mai întâi, a instituit regula întâlnirilor lunare cu premierul, după cum a anunţat chiar Victor Ponta.  
 
Spre deosebire de Traian Băsescu care, în ultimii ani de mandat, a sfidat Parlamentul, Iohannis vrea să reînvie una dintre tradiţiile democratice vechi în lumea occidentală: discursul preşedintelui în faţa naţiunii, spun surse apropiate Palatului Cotroceni. 
 
Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a ţinut pentru o perioadă acest discurs, dar din cauza războiului său permanent cu parlamentarii a rupt tradiţia.
 
Iohannis a reluat şi legăturile cu Casa Regală, cu care Traian Băsescu a fost în război. 
 
Chiar înainte de a-şi începe mandatul, Iohannis s-a întâlnit cu regele Mihai. De altfel, membrii familiei regale au luat parte la ceremonia de la Parlament în care preşedintele a fost învestit în funcţie. 
 
De asemenea, surse politice susţin că Iohannis va chema parlamentarii la Cotroceni, pentru o recepţie ce va avea loc pe 24 ianuarie, cu ocazia Micii Uniri.

×
Subiecte în articol: casa regala Klaus Iohannis
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close