Antena 3 CNN Politică MEGA-MITINGUL USL de la Arena Naţională: "În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni, sau eşti o slugă!"

MEGA-MITINGUL USL de la Arena Naţională: "În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni, sau eşti o slugă!"

MEGA-MITINGUL USL de la Arena Naţională: "În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni, sau eşti o slugă!"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Mediafax/Antena 3
17 Oct 2012   •   20:04

Evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii Social Liberale (USL) pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a avut loc, miercuri după-amiază, pe Arena Naţională din Capitală, cel mai mare stadion din România, în prezenţa a peste 70.000 de participanţi.

La manifestare au participat liderii USL - preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PC, Daniel Constantin -, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, lideri de organizaţii, actuali parlamentari, dar şi reprezentanţi ai socialiştilor şi liberalilor europeni.

UPDATE 20:30 - Mitingul USL de pe Arena Naţională s-a încheiat.

UPDATE 20:16 - După discursurile liderilor de partid, fiecare filială judeţeană îşi prezintă candidaţii la alegerile parlamentare. Toţi candidaţii dau mâna, pe rând, cu Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea.

UPDATE 19.45-
Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat, la mitingul USL de pe Arena Naţională, că acest eveniment este o demonstraţie de forţă "pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic, şi noi demonstrăm că suntem puternici".

"USL-ul este la Arena Naţională cu POPORUL ROMÂN!",
a spus Crin Antonescu de la tribuna de pe Arena Naţională.
"În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni, sau eşti o slugă!", a mai spus Crin Antonescu, referindu-se la Congresul aliaţilor europeni ai PDL care se desfăşoară la această oră Palatul Parlamentului.




UPDATE 19.10- Liderul PSD, premierul Victor Ponta a luat cuvântul la deschiderea evenimentului de la Arena Naţională unde le-a mulţumit românilor care au votat la referendum şi care vor vota şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Sunt extraordinar de mândru să vă reprezint, să fiu alături de dumneavoastră, vreau să vă salut nu doar pe cei aflaţi azi aici, într-o prezenţă care va rămâne ca un record pentru această Arenă Naţională, (...) ci pe cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum ca să scape de Traian Băsescu", a afirmat Victor Ponta la mitingul USL.

"Uniunea Social Liberală, Guvernul USL, Parlamentul, noi toţi ca români suntem europeni, ne-am câştigat acest drept şi vrem să ne comportăm ca şi cetăţeni europeni.(...) Niciodată o ţară nu este umilită decât dacă există cozi de topor aici în ţară. (...) Vreau să transmit acest mesaj ca nimeni să nu mai spună că suntem cetăţeni de mâna a doua. (...) Cred că românii au capacitatea să fie europeni", a mai spus Ponta.


"USL este un proiect al românilor pentru România",
a mai spus Victor Ponta de la tribuna principală de pe Arena Naţională.



UPDATE 19.00 - Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, la deschiderea evenimentului de la Arena Naţională, că Uniunea Social Liberală a atins obiective importante pentru România şi că acum, când se află în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani, este mai unită ca niciodată.

"Astăzi avem şansa să curăţăm România de regimul PDL şi Traian Băsescu. (...) Suntem azi în USL mai mulţi ca niciodată. Mai important e că azi, la un şi jumătate de la constituire, după cinci luni de guvernare, USL e mai unită ca niciodată. (...) La început a fost o idee, apoi trei oameni care au crezut în această idee. (...) USL până acum şi-a atins mai multe obiective, însă azi suntem în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani", a mai spus Daniel Constantin.



UPDATE 18.50 - Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev a luat cuvântul la mitingul USL de pe Arena Naţională şi le-a urat candidaţilor Uniunii mult succes la alegeri. Stanişev a declarat că, în Europa, tot mai mulţi cetăţeni au înţeles că "politica reducerilor şi a tăierilor" este una greşită.

"Preşedintele României aparţine trecutului. Politica sa aparţine trecutului. Este drept că, în urmă cu 5 ani, milioane de români au votat în favoarea lui, dar în această vară alte milioane i-au cerut să plece", a mai spus Stanişev la mitingul USL.



UPDATE 18.40-
Mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare a început cu intonarea Imnului Naţional de către artista Andra.



UPDATE 18:35 -
Ponta şi Antonescu au intrat pe stadion în acordurile imnului USL, piesa 'Thunderstruck' a celor de la AC/DC, salutând participanţii şi dând mâna cu unii dintre aceştia.



UPDATE 18:30 - Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat la sosirea pe Arena Naţională că este "convins că va fi o atmosferă cu totul specială, cum nu s-a mai văzut la o întrunire politică şi demnă de această Arenă Naţională, care este pentru noi toţi, iubitori de sport sau preocupaţi de politică, un loc special".

UPDATE 18:08 - Premierul Victor Ponta a sosit pe Arena Naţională, fără a face declaraţii către presă.

UPDATE 17:50 -
Liderul Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, care a sosit la Arena Naţională, a declarat în studioul mobil al Antenei 3 că îşi doreşte o campanie pozitivă, în care să fie puse în valoare caracterele tuturor candidaţilor. Constantin a subliniat că, "în plan european, România reprezintă un popor extrem de demn, care a îmbrăţişat valorile europene, dar care, la un moment dat, a vrut o schimbare", ceea ce a dus la o "vară mai fierbinte".

CE RESTRICŢII AU LOC ÎN TRAFIC

Circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu se va închide total, miercuri, în intervalul 11:00 - 22:00, în contextul lansării candidaţilor USL pe Arena Naţională.

Conform unui comunicat al Brigăzii Rutiere Bucureşti, de la ora 18:30 până la ora 22:00, se va închide circulaţia rutieră în totalitate pe bd. Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău. De asemenea, în intervalul orar 6:00-22:00 se interzic opririle şi staţionările pe următoarele artere de circulaţie: str. Pierre de Coubertain, între şos. Iancului şi intrarea în stadion; str. Vatra Luminoasă, între str. Pierre de Coubertain şi şos. Mihai Bravu; bd. Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău.

Rutele ocolitoare indicate sunt: şos. Mihai Bravu - bd. Ferdinand I - şos. Pantelimon - bd. Chişinău - bd. Nicolae Grigorescu; şos. Mihai Bravu - bd. Camil Ressu - str. Liviu Rebreanu; şos. Mihai Bravu - str. Baba Novac - bd. Nicolae Grigorescu; şos. Pantelimon - şos. Morarilor - bd. Constantin Brâncuşi - str. Baba Novac - şos. Mihai Bravu.

Modificari ale liniilor de transport in comun: Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat ca autobuzele si troleibuzele care circula in zona Arenei Nationale vor avea trasee modificate in perioada restrictiilor de trafic.



Astfel, troleibuzele liniilor 86, 90 si autobuzele liniei 104 vor merge pe trasee modificate incepand cu ora 11.00, iar de la ora 18.30 vor fi modificate si traseele liniilor de tramvai 40 si 56. Tramvaiele liniei 86 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bulevardului Pache Protopopescu cu str. Matei Voievod si str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe str. Popa Nan, str. Delea Veche, str. Delea Noua, str. Dristorului, str. Baba Novac, str. Constantin Brancusi, str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele liniilor 70 si 79.

Linia de troleibuze 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bulevardul Pache Protopopescu -Bulevardul Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85.

Autobuzele liniei 104 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Soseaua Pantelimon cu Bulevardul Pierre de Coubertin si Soseaua Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Soseaua Iancului, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal, de unde va continua traseul actual.

Tramvaiele liniilor 40 si 56 vor merge pe traseele de baza intre terminalul Piata Sfanta Vineri si intersectia Calea Calarasilor cu str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe str. Traian, Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon, Bulevardul Chisinau, Bulevardul Basarabia, de unde vor reveni pe traseele actuale. RATB a precizat ca troleibuzele, autobuzele si tramvaiele vor reveni pe traseele de baza odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie.

Pregătirile pentru această demonstraţie de forţă, care are loc în aceeaşi zi cu Congresul aliaţilor europeni ai PDL, sunt în plină desfăşurare, drumul către scena de 400 de metri pătraţi aşezată în mijlocul Arenei Naţionale fiind acoperit de un covor roşu, în timp ce Andra face repetiţii pentru intonarea imnului, informează Mediafax.

Accesul participanţilor în incinta stadionului a fost permis începând cu ora 15.00. Câteva sute de persoane, care aşteptau la principalele intrări în stadion, au descins, sub atenta supraveghere a angajaţilor BGS, pentru a-şi căuta locul, rândul şi zona de tribună înscrise pe biletul primit de la organizatori.



PESTE 350 DE POLIŢIŞTI AU FOST MOBILIZAŢI PENTRU DIRIJAREA CIRCULAŢIEI ŞI MENŢINEREA ORDINII PUBLICE LA MITING

Participanţii pot să-şi achiziţioneze din incinta stadionului, din spaţii special amenajate, sucuri - la 5 lei paharul, apă plată -  la 4 lei paharul, precum şi pop-corn - la 6 lei cutia. Cei din zona VIP pot să-şi procure, în afară de cele menţionate deja, şi hot-dog - la 5 lei, dar şi bere fără alcool.
   
Cei care au venit pe stadion poartă tricouri albe, galbene, albastre, roşii, toate inscripţionate cu sigla USL şi au la îndemână pancarte şi steaguri tricolore.
   
Înainte de permiterea accesului, cântăreaţa Andra a venit şi a făcut o serie de repetiţii pentru intonarea imnului naţional.
   
Pe scenă au fost aranjate două rânduri de scaune, aşezate în semicerc în spatele pupitrului de la care se vor adresa vorbitorii.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, pe stadion - pe locuri - şi pe gazonul placat - lângă scenă - se află câteva mii de participanţi.


   
Pe cele patru monitoare gigant se poate viziona panorama stadionului.

Organizatorii mitingului de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, care are loc miercuri pe Arena Naţională, între orele 18.00 şi 20.00, au anunţat prezenţa a aproximativ 74.000 de persoane, dintre care 45.000 din provincie, potrivit Jandarmeriei Capitalei.



Citeşte şi:

USL va face publice toate costurile mega-mitingului de la Arena Naţională




×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close