Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose, la Sinteza zilei: Mama mea a murit fără ca eu, fiind în politică, să știu să-i explic de ce...

Mihai Tudose, la Sinteza zilei: Mama mea a murit fără ca eu, fiind în politică, să știu să-i explic de ce...

Mihai Tudose, la Sinteza zilei: Mama mea a murit fără ca eu, fiind în politică, să știu să-i explic de ce...
06 Sep 2017   •   22:13

Premierul Mihai Tudose a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre noua lege a pensiilor, care se află încă în lucru la nivelul guvernului. 

Mihai Tudose a arătat că Guvernul își dorește să crească nivelul de trai al pensionarilor, precum și ștergerea unor inechități. Premierul a dat drept exemplu cazul mamei sale, care a murit fără să înțeleagă de ce are o pensie mult mai mică, după 40 de ani în învățământ, comparativ cu o colegă care a ieșit la pensie câțiva ani mai târziu.

”Avem câteva variante în discuții. Orice spun acum e ca un angajament pentru una dintre ele. E un proeict foarte mare care își propune să crească nivelul de trai al pensionarilor și ștergerea unor inechități. Mama a murit fără ca eu, fiind în politică, în Parlament, de ce ea, care a ieșit la pensie în 1991 are o pensie, după 40 de ani de învățământ, cu toate gradele, și cine a ieșit la pensie șase ani mai târziu, cu aceleași grade, are o pensie de două ori mai mare. Nu am știut să îi explic”, a spus Mihai Tudose.

”Vor fi favorizați cei ieșiți la pensie mai demult, dar cu pensii mult mai mici”, a spus Mihai Tudose.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close