Antena 3 CNN Politică Monica Macovei, cercetată de DIICOT

Monica Macovei, cercetată de DIICOT

Monica Macovei, cercetată de DIICOT
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Oct 2014   •   13:10

Monica Macovei este cercetată de DIICOT, în uma unui denunţ făcut în luna iulie de FACIAS şi Grupul de Investigaţii Politice (GIP) în 26 septembrie, a anunţat, miercuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informeaza Antena 3.

Denunţul se referea la săvârşirea infracţiunilor de comunicare de informaţii false şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului.

Mai exact, plângerea se referea la acţiunile şi declaraţiile Monicăi Macovei, în calitate de europarlamentar, în legătură cu Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu în 2012.

- În 3 iulie 2012, Monica Macovei a susţinut: „Suntem în plină lovitură de stat. E timpul ca toţi românii să vadă adevărul şi să se opună, altfel dictatura şi tirania se instalează peste noi".

- În 5 iulie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a cerut explicit declanşarea împotriva României a procedurilor prevăzute de articolul 7 din Tratatul UE, respectiv suspendarea anumitor drepturi, inclusiv a dreptului de vot în Consiliul European: „Invoc posibilitatea aplicării articolului 7 din Tratat pentru că, practic, în România, în ultimele zile, statul de drept a fost suspendat".

- În 12 septembrie 2012, Monica Macovei a susţinut în Parlamentul European că la Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu au fost „1,5 milioane de voturi furate" şi că a fost „o fraudă între 5-10-15%".
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close