Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, prima reacție legată de deputatul USR acuzat de crimă

Nicușor Dan, prima reacție legată de deputatul USR acuzat de crimă

Nicușor Dan, prima reacție legată de deputatul USR acuzat de crimă
Sursa foto: Foto: Facebook/ Nicușor Dan
de S.T.    |    07 Apr 2017   •   18:36

Preşedintele filialei USR Turda Daniel Doboş s-a autosuspendat din partid, iar Comisia de Etică va analiza dacă trecutul lui respectă criteriile de integritate ale formaţiunii, se arată într-un comunicat al Uniunii Salvaţi România

USR tratează cu maximă seriozitate criteriile interne de aderare a membrilor, precum și drepturile lor în partid. Suntem conștienți de așteptările ridicate pe care publicul le are în ceea ce privește USR și vom comunica decizia Comisiei de Etică în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Nicușor Dan, președintele USR.

În urma articolelor apărute în presă, Daniel Doboș s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei USR Turda, pentru a nu afecta imaginea partidului.

„Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian și mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidența legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viața civilă. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat și reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat”, a declarat Daniel Doboș despre incidentul de acum 25 de ani și urmările acestuia. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan USR 100 de minute
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close