Antena 3 CNN Politică Ponta: Antonescu a PROFITAT de o înţelegere cu mine şi critica decizii luate în USL

Ponta: Antonescu a PROFITAT de o înţelegere cu mine şi critica decizii luate în USL

Ponta: Antonescu a PROFITAT de o înţelegere cu mine şi critica decizii luate în USL
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   10:58
Crin Antonescu a profitat de o înţelegere pe care o avea cu Victor Ponta şi a criticat de mai multe ori deciziile pe care le anunţa acesta, deşi fuseseră discutate şi aprobate de ambii lideri ai Uniunii Social Liberale, a spus premierul Victor Ponta, într-un interviu la Evenimentul zilei.

Victor Ponta a adăugat că acum şi-ar dori o colaborare cu liberalii conduşi de Călin Popescu Tăriceanu.
 
Premierul spune că, în cei doi ani de existenţă a Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu l-a criticat de mai multe ori, deşi liderul PSD şi-a asumat luarea unor decizii nepopulare, pentru a-l proteja pe colegul său de alianţă, deja nominalizat să candideze din partea USL la prezidenţialele din acest an.
 
"Am avut mai multe momente în care am spus: eu nu candidez la prezidenţiale, pot să suport anumite costuri electorale, lasă-mă pe mine să fac lucrurile nepopulare. (...) Lucrurile acestea dintr-un scenariu convenit. S-au dus dincolo şi nu mi s-a părut corect", a spus Ponta.
 
Premierul a comentat şi ameninţarea UDMR că va ieşi de la guvernare din cauza poziţiei adoptate de Ministerul Afacerilor Externe la Bruxelles.
 
"(...) poziţia de principiu, aceea că guvernul este de partea Comisiei Europene într-un proces de justiţie Europeană, aşa cum guvernul maghiar este de partea petenţilor, este o poziţie de principiu pe care M.A.E. a adoptat-o în linia a ceea ce am făcut până acum. (...) În momentul în care UDMR este o forţă politică moderată în raport cu alte oferte, gen Tokes, când UDMR se radicalizează eu cred că societatea românească în ansamblu are de pierdut", a spus şeful Guvernului.
 
Prim-ministrul Ponta îşi doreşte o apropiere şi cu liberalii conduşi de Călin Popescu Tăriceanu, despre care spune că ar continua moştenirea USL.
 
"Colaborarea mea cu grupul liberal condus de Tăriceanu şi care va adera la ALDE mi-o doresc pentru că e un USL 2. USL a fost un proiect de succes şi aş face cu dl. Tăriceanu un proiect comun", a adăugat şeful Guvernului.
 
Cât despre candidatura sa la preşedinţia României, Victor Ponta spune că decizia este deja luată, dar va face oficial anunţul la sfârşitul lunii.

Ponta a mai adăugat că are deja un nume pentru fotoliul de prim-ministru, dacă va câştiga alegerile, dar îl va anunţa abia după turul întâi al prezidenţialelor.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Crin Antonescu USL
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close