Antena 3 CNN Politică Ponta l-a destituit pe Dan Şova din funcţia de purtător de cuvânt al PSD: A făcut o mare gafă

Ponta l-a destituit pe Dan Şova din funcţia de purtător de cuvânt al PSD: A făcut o mare gafă

Ponta l-a destituit pe Dan Şova din funcţia de purtător de cuvânt al PSD: A făcut o mare gafă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Mar 2012   •   17:38

Senatorul Dan Şova nu mai este deocamdată purtător de cuvânt al PSD, în urma declaraţiilor pe care le-a făcut cu privire la problema Holocaustului, a anunţat, miercuri, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, într-o postare pe blogul personal.

"Astăzi l-am anunţat că nu mai activează ca purtător de cuvânt al partidului (...). Dan Şova a făcut o mare gafă. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este în totală contradicţie cu ce a zis Dan Şova. Evident, mi-am cerut şi eu scuze în numele PSD, şi-a cerut şi el scuze", spune Ponta pe blog.

Şova este trimis în perioada următoare la Washington, pentru a se documenta pe problema Holocaustului, după ce a făcut la un post tv o serie de declaraţii pe marginea cărora partidul şi-a cerut ulterior scuze.

"Astăzi l-am anunţat că nu mai activează ca purtător de cuvânt al partidului până când nu pleacă la Washington, la Muzeul Holocaustului, să vadă cu ochii lui tot ceea ce eu am văzut. După ce se întoarce de acolo, sunt convins că va înţelege că sunt evenimente istorice pe care trebuie să le cunoaştem şi trebuie să le recunoaştem cu toţii. Nu a avut nicio scuză pentru ce a spus", mai scrie Victor Ponta pe blogul său.

Dan Şova şi-a cerut scuze public, după ce a afirmat recent la un post de televiziune că Holocaustul nu a avut loc pe teritoriul României.


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close