Antena 3 CNN Politică Ponta: Roberta Anastase este lipsită total de raţiune şi bun-simţ

Ponta: Roberta Anastase este lipsită total de raţiune şi bun-simţ

Ponta: Roberta Anastase este lipsită total de raţiune şi bun-simţ
23 Mai 2012   •   18:55

Victor Ponta sare în apărarea ministrului muncii, în urma declaraţiilor jignitoare adresate de Roberta Anastase. Premierul a spus despre şefa camerei deputaţilor că este lipsită de raţiune şi bun simţ, după ce aceasta a declarat ieri că Mariana Cîmpeanu suferă de o tulburare psihică majoră şi are pusee de delir acut. Ponta a avertizat că nu va accepta astfel de jigniri la adresa miniştrilor săi.

Victor Ponta: "Nu accept declaraţiile incalificabile ale Robertei Anastase, este complet lipsită de bun-simţ".

Premierul Victor Ponta a caracterizat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, ca fiind lipsită total de raţiune şi bun-simţ, urmare a declaraţiilor publice susţinute de aceasta, faţă de ministrul Muncii. 

Marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a transmis ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, că suferă de o tulburare psihică majoră şi că are pusee de delir acut.  Anastase a reacţionat astfel după ce ministrul a fost citat în presă afirmând că preşedintele Camerei Deputaţilor ar trebui să justifice de unde a avut bani să dea sute de milioane pentru beculeţe de Crăciun, să plimbe primarii PDL în Antalya şi la Mamaia de 1 Mai, să cumpere mii de biciclete care sunt în subsolul unei crame din Ploieşti şi pe care vrea să le dea în campania electorală.
  
La începutul şedinţei de miercuri, în faţa jurnaliştilor, premierul a ţinut să reacţioneze la aceste declaraţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor.
   "Solicitarea mea către dumneavoastră a fost şi rămâne de a avea o poziţie instituţională, decentă şi civilizată în raporturile cu preşedintele ţării şi cu Parlamentul, dar asta nu înseamnă că o să accept gesturi incalificabile la adresa dumneavoastră, ca membri ai Guvernului. Cred în solidaritatea noastră ca echipă şi în faptul că,dacă oferim respect celorlalte instituţii, trebuie să primim acelaşi respect, altfel lucrurile nu pot evolua decât într-o direcţie pe care cred că nu o dorim, cei care mai avem raţiune şi bun-simţ, nu mă refer la alţii care văd că dovedesc lipsa totală a acestor calităţi absolut necesare la conducerea unei instituţii publice", a spus Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.
  
El a arătat că despre aceste poziţii publice "inacceptabile şi incalificabile" ale preşedintelui Camerei Deputaţilor la adresa unui membru al Guvernului va trebui discutat la prima întâlnire dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Parlamentului.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close