Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Date sociologice EXCLUSIVE pentru prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. Date sociologice EXCLUSIVE pentru prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. Date sociologice EXCLUSIVE pentru prezidenţiale
21 Sep 2014   •   20:39
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a făcut publice datele unui sondaj CSCI, la nivel naţional legat de evoluţia clasei politice în ultimele cinci luni în România şi a candidaţilor înscrişi în cursa prezidenţială. 
 
VEZI SONDAJUL CSCI
 
Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane, în perioada 15-18 septembrie 2014 şi are o eroare tolerată de 3%.
 
După cum era de aşteptat, actualul premier şi candidatul PSD pentru Cotroceni, Victor Ponta, se bucură de cel mai mare nivel de încredere, cel mai mare nivel de intenţie de vot. Totodată, Ponta este creditat şi cu cele mai mari şanse pentru a câştiga cursa electorală, indiferent de preferinţele respondenţilor. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a explicat că, personal, îşi doreşte ca Iohannis să rămână în cursa electorală şi să nu aibă probleme în justiţie. 
 
"Nu îmi doresc ca domnul Iohannis să iasă din cursa prezidenţială. Dar în acelaşi timp, nu ca reprezentant al PSD, ci ca cetăţean de rând, nu mi-aş dori să am în funcţie un preşedinte care să aibă o tinichea de coadă. Pentru că aşa s-a întâmplat în cazul domnului Traian Băsescu. De 10 discutăm cazul "Flota". Sper ca Înalta Curte să îi dea dreptate domnului Iohannis, pentru a avea o confruntare politică." 
 
Liberalul Corneliu Dobriţoiu a arătat că s-ar putea să apară mai multe surprize în campanie dar şi după turul I. 
 
"Referitor la cifre. Ar trebui avut în vedere faptul că aproximativ 60% din oamenii care au răspuns au spus că nu vor vota niciodată cu PSD sau cu Victor Ponta. Cu alte cuvinte, în turul II, când voturile se polarizează, s-ar putea ca domnul Ponta să nu mai aibă unde să crească. Dacă ne mai referim şi la ipoteza valului de baroni locali nemulţumiţi, ar putea să apară un fenomen. Oamenii care au avut încredere în ceva să spună "stop-joc". Oamenii să nu mai tragă atât de tare în turul II. De altfel, nu ar fi o premieră. În turul II dintre Năstase şi Băsescu s-a simţit lipsa de angajament din partea PSD. Scorul va avea altă configuraţie, părerea mea. Domnul Ponta are o notorietate de 90%. Dânsul nu mai are spaţiu de creştere la notorietate. În intenţie de vot, 42% în turul I când dreapta este polarizată. Eu zic că va mai curge multă apă pe Dunăre."

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close