Antena 3 CNN Politică Sărbători cu muncă pentru parlamentari

Sărbători cu muncă pentru parlamentari

Sărbători cu muncă pentru parlamentari
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Dec 2013   •   12:10
Sărbătorile de anul acesta nu prea le priesc celor de la putere. Parlamentarii PSD şi PNL au primit consemn de la liderii de partid să rămână în ţară astfel încât să poată veni în orice clipă la şedinţe. Asta din cauza tensiunilor dintre cele două partide. Nici Parlamentul nu intră în vacanţă. Deputaţii sunt chemaţi la lucru pentru a încuviinţa arestarea colegului lor Gheorghe Coman
 
Politicul nu va lua pauză nici de sărbători. Chiar dacă nu se anunţă nicio mare mişcare politică spectaculoasă în această perioadă, principalii actori politici stau pregătiţi pentru a răspunde la orice acţiune a adversarului. Disputele politice s-au mai temperat în preajma Crăciunului odată cu numirea reuşită din a II-a încercare de la TVR. Numai că asta i-a îndemnat la linişte, ci la mai multă vigilenţă. Astfel liderii centrali, locali şi parlamentarii au primit consemn să nu plece prea departe pentru a fi disponibili pentru şedinţe de urgenţă. Asta mai ales din cauza tensiunilor dintre PNL şi PSD.
 
Deşi au numit interimar la TVR şi la Avocatul Poporului parlamentarii nu au terminat lucrul pe anul ăsta. Le-a dat de lucru procurorii DNA pentru a treia zi de Crăciun când deputaţii sunt chemaţi la lucru pentru a încuviinţa arestarea colegului lor Coman Gheorghe, acuzat că şi-ar fi folosit funcţia politică pentru a obţine foloase necuvenite.
 
Anul viitor va debuta în forţă. Curtea Constituţională va da pe 10 ianuarie sentinţa în privinţa Legii decentralizării şi pe 15 soluţia la contestaţiile referitoare la ultimele modificări cu scandal de la Codul Penal. Tot pe 15 ianuarie se va reuni pentru decizii importante Comitetul Executiv al PSD şi sunt informaţii că şi liberalii vor convoca o şedinţă a Delegaţiei Permanente în acelaşi sens. Şi nu în ultimul rând, fostul premier Adrian Năstase îşi aşteaptă sentinţa definitivă în Dosarul Zambaccian pe 6 ianuarie.
 

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close