Antena 3 CNN Politică Deputații juriști au aprobat arestarea lui Cristian Rizea. Votul final, miercuri

Deputații juriști au aprobat arestarea lui Cristian Rizea. Votul final, miercuri

Deputații juriști au aprobat arestarea lui Cristian Rizea. Votul final, miercuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2016   •   15:06
UPDATE 15.06 - Votul în plen pentru cererile DNA de reținere și arestare în cazul lui Cristian Rizea se va da miercuri.
 
Acolo, deputații vor decide dasă cunt sau nu de acord cu arestarea social-democratului.
 
Votul dat luni a fost unul consultativ.

Rizea este acuzat că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un afacerist ca să intervină la RA-APPS şi primăria Chiajna.
________________________________

Știrea inițială 12.48

Deputații juriști au aprobat, luni, cererile pentru reținerea și arestarea deputatului PSD Cristian Rizea.
 
Pentru reținerea politicianului social-democrat au fost înregistrate 13 voturi ”pentru” și 3 ”contra”.
 
Ulterior, senatorii au aprobat și cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PSD Cristian Rizea.

Cu privire la arestarea preventivă a domnului Rizea au fost 11 voturi "pentru", trei "împotrivă" și cinci abțineri", a declarat vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica, potrivit agerpres.ro.
 
Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.
 
Plenul Camerei Deputaților este cel care va decide în final, prin vot, dacă cererea DNA este aprobată sau nu.
 
DNA: Cristian Rizea ”vindea” indulgențe în Sectorul 5

Deputatul PSD Cristian Rizea, cel pentru care DNA a cerut reținerea și arestarea într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor, se pregătea intens pentru Primăria Sectorului 5, acolo unde țintea postul de edil, în locul unui alt urmărit penal din partea PSD, Marian Vanghelie. 

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector. 

”La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, se arată într-un comunicat al DNA.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close