Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, supărat că "stăpânii cătuşelor" i-au arestat pionii

Traian Băsescu, supărat că "stăpânii cătuşelor" i-au arestat pionii

Traian Băsescu, supărat că "stăpânii cătuşelor" i-au arestat pionii
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2015   •   08:06
Alina Bica şi Dorin Cocoş au petrecut prima noapte acasă după luni bune de arest. Cei doi au fost eliberaţi din arestul preventiv după ce Intanţa Supremă a respins contestaţia DNA la decizia judecătorilor de a-i plasa pe cei doi în arestul la domiciliu. 
 
Imediat după ce Alina Bica a ajuns acasă, Traian Băsescu s-a şi oferit să o viziteze. 
 
Fosta şefă Antimafia, Alina Bica este judecată pentru că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu. 
 
Bica se afla în arest la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele Bica 1 şi Bica 2. 
 
În primul dosar, Bica primise deja o măsură preventivă mai blândă. În cele din urmă, judecării au decis plasarea acesteia la domiciliu şi în cel de-al doilea dosar penal. 
 
Imediat după ce Alina Bica a ajuns acasă, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a şi oferit să o viziteze. Adică să facă la fel ca în cazul celeilalte protejate a sa Elena Udrea pe care a vizitat-o când se afla în arest la domiciliu. 
 
Şi fostul soţ al Elenei Udrea a părăsit Arestul central al Poliţiei Capitalei după 7 luni de detenţie în acelaşi dosar, Bica 2. 
 
Dorin Cocoş a fost arestat pe 29 octombrie într-un alt dosar cu renume, Microsoft, în care judecătorii au fost de acord cu arestul la domiciliu. În dosarul Bica 2,  Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi primit  de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire. 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close