Antena 3 CNN Politică Udrea îl reclamă pe Tăriceanu la DNA, în scandalul bileţelului roz

Udrea îl reclamă pe Tăriceanu la DNA, în scandalul bileţelului roz

Udrea îl reclamă pe Tăriceanu la DNA, în scandalul bileţelului roz
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   16:06
Partidul Mişcarea Populară a depus, marţi, o plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, în episodul "bileţelul roz" din 2007, preşedintele Senatului declarând că are încredere în justiţie. 

Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare de Elena Udrea.

Deputatul PMP se referă la momentul în care, Călin Popescu Tăriceanu, pe când era prim-ministru, i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu, printr-un bileţel colorat, să intervină la Parchet în favoarea prietenului său, Dinu Patriciu.

 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în replică, faptul că singurul lucru pe care doreşte să îl comenteze este că "DNA va putea să analizeze, şi justiţia trebuie să funcţioneze". 
 
Preşedintele Senatului a mai spus, întrebat despre faptul că această plângere vine atât de târziu, că această întrebare trebuie adresată altcuiva. 
 
Tăriceanu a comentat şi sintagma "bileţelul roz". "Cred că e mai puţin specifică bărbaţilor, dar, în fine, acesta este un lucru cu totul secundar", a spus el. 
 
În 2007, preşedintele Traian Băsescu a prezentat bileţelul ce i-a fost trimis de Tăriceanu la începutul anului 2005, împreună cu materialul Rompetrol.
 
"1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?", scria Tăriceanu, care şi semna.

Băsescu l-a acuzat la acel moment pe premier că i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile", pe care nu l-a acceptat.
 


Despre existenţa acestui bileţel a vorbit pentru prima dată Elena Udrea, care la acel moment era consilier de stat la Cancelaria preşedintelui.
 
Procurorii Parchetului ICCJ au dispus, în 17 aprilie 2007, neînceperea urmăririi penale faţă de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv divulgarea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.
 
Prin plângerea adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 22 ianuarie 2007, Uniunea Populară Social - Creştină, reprezentată prin preşedintele Ioan Talpeş, a solicitat efectuarea de cercetări cu privire la transmiterea de către primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a unui înscris prin care se solicita preşedintelui Traian Băsescu, o intervenţie în cazul SC Rompetrol SA.
 
Talpeş a sesizat Parchetul după ce preşedintele Traian Băsescu a prezentat bileţelul într-o conferinţă de presă organizată special la Palatul Cotroceni. Băsescu a prezentat bileţelul la o săptămână după ce Elena Udrea a vorbit despre acesta într-o emisiune televizată. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close