Antena 3 CNN Politică Elena Udrea RĂMÂNE în arest la domiciliu

Elena Udrea RĂMÂNE în arest la domiciliu

Elena Udrea RĂMÂNE în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Mai 2015   •   16:32

Update 16.32 - Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu, au decis, joi, judecătorii Înaltei Curţi.

Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute".

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".
 
Update 14.55 - Elena Udrea a plecat de la Curtea Supremă, acolo unde a mers în faţa judecătorilor, să le ceară ridicare măsurii arestului la domiciliu.
 
Ea le-a solicitat magistraţilor să renunţe la orice tip de măsură preventivă în cazul său, a cerut practic înlăturarea cu totul a vreunei astfel de dispoziţii. 
 
Elena Udrea nu a cerut control judiciar, ci doar să se renunţe la arestul la domiciliu. Prin urmare, judecătorii vor decide în următoarele ore, dacă este sau nu cazul ca Udrea să scape de măsura arestului la domiciliu, având în vedere stadiul în care se află judecata în Dosarul Gala Bute.
 
Şedinţa de judecată a durat foarte puţin, circa jumătate de oră, astfel Udrea nu a avut foarte multe de spus în faţa instanţei.


Ştirea iniţială

Elena Udrea părăseşte astăzi apartamentul de lux din Stejarii, pentru a merge la Instanţa Supremă. 
 
Magistraţii vor decide dacă va fi cercetată sub control judiciar sau va rămâne în arest la domiciliu. 
 
Elena Udrea a fost arestată preventiv, a doua oară, pe 25 februarie, iar la sfârşitul lunii aprilie a fost mutată din Arestul Central la Penitenciarul Târgşor. 
 
Fostul ministru trebuie să răspundă în faţa acuzaţiilor de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" şi de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close