Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, la Antena 3: De 4 ani avem creştere economică neîntreruptă

Victor Ponta, la Antena 3: De 4 ani avem creştere economică neîntreruptă

Victor Ponta, la Antena 3: De 4 ani avem creştere economică neîntreruptă
de S.T.    |    19 Apr 2015   •   20:09

Prim-ministrul Victor Ponta a fost invitatul lui Radu Tudor, duminică, la "Punctul de întâlnire".

Într-o săptămână se împlinesc 3 ani de când Victor Ponta este premierul României. Întrebat care sunt cele mai importante realizări, premierul a făcut un bilanţ al funcţiei sale.

"3 ani înseamnă o perioadă de timp şi va fi un bilanţ mai amănunţit legat de ceea ce am promis în campania electorală şi în programul USL, pentru că acest guvern, indiferent de ceea ce s-a schimbat în componenţa sa, a rămas 100% pe programul de guvernare al USL-ului (...). Am preluat conducerea României după 3 ani de recesiune economică, eu pot să zic dezastru economic, 2012, 2013, 2014 şi 2015 cu siguranţă  ...sunt 4 ani de creştere economică neîntreruptă, peste media europeană, ceea ce nu-i puţin lucru", a spus premierul.

"Am promis că vrem să venim la guvernare ca să îndreptăm relele făcute. Dincolo de a da înapoi pensiile, salariile, toate acele hotărâri pe care le-au câştigat profesorii împotriva Guvernului, în aceşti 3 ani NU s-a tăiat 1 leu de la o pensie sau de la un salariu, ci s-au crescut, atât cât s-a putut. Am pornit de la un salariu minim de 675 de lei, dacă nu mă înşel, şi la 1 iunie va fi 1050, iar la 1 ianuarie va fi 1200, deci vorbim despre cei care câştigă cel mai puţin", a menţionat premierul.

"Al treilea lucru pe care începem să-l uităm, dar care e important: în 3 ani de zile NU s-a închis o şcoală şi un spital, ci s-au redeschis câteva din cele închise în perioada 2010-2011", a menţionat premierul.

"Au fost nişte dorinţe pentru dezvoltare economică pe care toată lumea le anunţa şi nimeni nu le adopta vreodată. Anul trecut, scutirea de impozit a profitului reinvestit...tot anul trecut faimoasa reducere a CAS, revenirea la TVA", a mai spus Ponta, adăugând că acestea ar fi cele mai importante lucruri pe care le-a promis şi pe care a reuşit să le facă.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor".


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close