Antena 3 CNN Actualitate Acadamiei de Ştiinţe Medicale a împlinit 80 de ani. Elitele medicinei româneşti, prezente la evenimentul de la Ateneul Român

Acadamiei de Ştiinţe Medicale a împlinit 80 de ani. Elitele medicinei româneşti, prezente la evenimentul de la Ateneul Român

Acadamiei de Ştiinţe Medicale a împlinit 80 de ani. Elitele medicinei româneşti, prezente la evenimentul de la Ateneul Român
Sursa foto: Foto captura Antena 3
20 Mai 2015   •   09:31

Au fost momente emoţionante la Ateneul din Capitală, unde elitele medicinei româneşti au sărbătorit 80 de ani de la înfiinţarea Acadamiei de Ştiinţe Medicale.

80 de ani în care cele mai prestigioase personalităţi din domeniu au făcut descopeririri importante. Momentul aniversar a fost marcat de un concert festiv, susţinut de Orchestra Medicilor din Bucuresti „Dr. Ermil Nichifor".

Înfiinţată în anul 1935, prin decret regal, Academia de Ştiinte Medicale este una dintre cele mai vechi din Europa.

Instituţie publică de interes national, academia de Ştiinte Medicale se află în prima linie în domeniul cercetarii medicale şi farmaceutice.

"Academia încearcă să facă unele lucruri, printre care acest concept care se cheamă brain-networking şi în care nucleele de cercetare ale Academie de Ştiinţe Medicale sunt puse în conexiune cu nucleele de cercetare din străinătate, a afirmat dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale.

"În felul ăsta încercăm să valorfiicăm inteligenţa românească exportată la un moment dat şi de ce nu, chiar să o aducem acasă", a mai spus el.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un scurt istoric al instituţiei, iar spre final, participanţii au avut parte un concert festiv susţinut de Orchestra Medicilor din Bucureşti.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close