Antena 3 CNN Actualitate Anchetă în cazul oaselor de animale descoperite în apropierea municipiului Galaţi

Anchetă în cazul oaselor de animale descoperite în apropierea municipiului Galaţi

Anchetă în cazul oaselor de animale descoperite în apropierea municipiului Galaţi
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   22:00

Autorităţile din Galaţi au solicitat începerea unei anchete penale în cazul descoperirii, lângă municipiul Galaţi, a unei cantităţi însemnate de oase de animale, transmite Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, resturile de animale se aflau la 1,5 kilometri distanţă faţă de cea mai apropiată casă, iar în acest caz se fac verificări complexe pentru decoperirea celor vinovaţi.


   
"La o distanţă de circa 400 de metri de lacul Brateş şi 1,5 kilometri de ultima casă locuită, într-o zonă puţin circulată numită Râpa lui Tuluc, a fost descoperită o cantitate considerabilă de resturi de animale (oase, nu cadavre). Oasele provin de la mai multe specii, posibil cabaline, ovine, caprine, bovine, iar, după aspect, au fost depozitate în acea zonă treptat, cel mai devreme acum câteva luni", se arată într-un comunicat al DSVSA Galaţi.

Inspectorii sanitar-veterinari au prelevat probe pentru identificare speciilor, iar ulterior a început procesul de strângere a oaselor de animale, urmând ca acestea să fie incinerate de către un operator autorizat în neutralizarea deşeurilor de origine animală, iar zona respectivă să fie decontaminată.
   

×
Subiecte în articol: cai Galați oase ancheta
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close