Antena 3 CNN Actualitate Anunţul făcut de meteorologi pentru acest weekend: duminică se întorc NINSORILE

Anunţul făcut de meteorologi pentru acest weekend: duminică se întorc NINSORILE

Anunţul făcut de meteorologi pentru acest weekend: duminică se întorc NINSORILE
de O.P.    |    14 Mar 2014   •   09:09

Primăvara pare să îşi intre în drepturi. Soarele şi temperaturile peste normalul perioadei ne-au încântat în aceste zile, iar meteorologii spun că aşa va rămâne vremea şi mâine.

De duminică, însă, situaţia se schimbă dramatic. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade, iar norii şi ploile îşi vor face de cap peste întreg teritoriul ţării.

Sâmbătă, soare mult şi temperaturi mari la amiază. Vor fi până la 13 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20...21 de grade în regiunile extracarpatice – valori mai degrabă de luna aprilie.

Spre orele serii un front atmosferic rece va intra prin nord-vestul ţării, prin urmare va începe să plouă în Maramureş, iar noaptea şi în Transilvania, Crişana, Banat, local în Moldova şi doar izolat în rest. În zona montană precipitaţiile se vor transfoma în ninsori. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării. Cel mai tare va sufla în nordul şi nord-vestul ţării, dar mai ales la munte, unde va viscoli ninsoarea. Duminică, vremea se va răci în toată ţara, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra doar între 6 grade la Baia Marea şi Miercurea Ciuc şi 14 grade la Călăraşi.

În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În restul ţării sunt şi intervale cu soare, iar ploile vor fi pe arii mai restrânse, în special în est.

La munte va ninge, iar în Maramureş şi estul Transilvaniei trecător se vor semnala precipitaţii mixte.



×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close