Antena 3 CNN Actualitate Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii în legătură cu virusul Ebola

Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii în legătură cu virusul Ebola

Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii în legătură cu virusul Ebola
Sursa foto: Foto: www.utahpeoplespost.com
30 Iul 2014   •   18:14
Ministerul Sănătăţii anunţă că România nu a avut şi nu are înregistrat niciun caz de infecţie cu virusul Ebola. Pentru creşterea gradului de vigilenţă, instituţia a transmis însă către Unităţile de Primiri Urgenţe (PPU) şi Poliţia de Frontieră informări privind simptomatologia afecţiunii

"România nu a avut şi nu are înregistrate cazuri de infecţie cu virusul Ebola, dar situaţia existentă în Africa de Vest privind apariţia focarelor de infecţie cu virusul EBOLA se află în atenţia şi monitorizarea autorităţilor din România încă din luna februarie 2014. Totodată, Ministerul Sănătăţii a transmis către Unităţile de Primiri Urgenţe informări privind simptomatologia afecţiunii pentru creşterea gradului de vigilenţă. De asemenea, s-au transmis informări şi către Poliţia de Frontieră", a precizat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat.

Conform oficialilor din Ministerul Sănătăţii (MS), România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, astfel că pasagerii din această zonă ajung pe alte aeroporturi, unde călătorii sunt monitorizaţi.

"În acest moment, recomandăm populaţiei să respecte recomandările Centrului Naţional de Boli Transmisibile şi cele ale Ministerului Afacerilor Externe privind călătoriile în zonele afectate Astfel, cetăţenii UE care călătoresc sau locuiesc în ţările afectate pot elimina riscul îmbolnăvirii în cazul în care evită: contactul direct cu sangele sau fluidele persoanelor infectate sau cadavrelor cu virus Ebola; contactul strâns sau manipularea de animale sălbatice vii sau moarte cum ar fi maimute, antilope, aricii, liliecii sau carnea acestora; contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau cu o persoană convalescentă; contactul cu obiecte, cum ar fi ace, care au fost contaminate cu sânge sau alte fluide biologice", a mai precizat MS.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății Ebola
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close