Antena 3 CNN Actualitate Audieri maraton la DNA în această noapte după desciderile de ieri. "Vedeta" a fost senatorul Nicolae Bădălău

Audieri maraton la DNA în această noapte după desciderile de ieri. "Vedeta" a fost senatorul Nicolae Bădălău

Audieri maraton la DNA în această noapte după desciderile de ieri. "Vedeta" a fost senatorul Nicolae Bădălău
de O.P.    |    29 Oct 2013   •   05:30

Audieri maraton la DNA în această noapte în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat şi senatorul Nicolae Bădălău. Procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a peste 20 de oameni implicaţi în acest caz.

Printre ei, şi procurorul Angela Nicolae, şef de departament în Parchetul General, şi fiul acesteia.

Cei doi, senatorul Nicolae Bădălău şi alte 47 de persoane sunt  urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Reţeaua, organizată precum mafia, a adus statului român un prejudiciu de peste 50 de milioane de lei.

Acţiunea DNA în care au fost implicaţi sute de mascaţi şi zeci de procurori s-a finalizat prin reţinerea pentru 24 de ore a peste 20 de persoane şi punerea sub învinuire a altor 30.

Printre cei reţinuţi se regăsesc şi procurorul de la Parchetul General Angela Nicolae şi fiul acesteia cercetaţi pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

Vedeta zilei de ieri a fost însă senatorul Nicolae Bădălau. Numele a stat pe buzele tuturor după ce s-a aflat că acesta ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos.

Mai exact Bădălău ar fi intervenit la ANAF, cât şi la persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu, iar societatea comercială a primit de la APIA 2., 7 milioane de lei. Banii ar fi fost folositi cu alte destinatii decat scopul pentru care fuseseră alocaţi.

De asemenea, Bădălău ar fi solicitat firmei anchetate produse alimentare pentru un eveniment organizat in restaurantul sau.

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Bădălău ar fi facut demersuri pentru ca una dintre angajatele de la cabinetul său senatorial să apară pe ştatele de plată ale uneia dintre societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Femeia care este şi consilier judetean ar fi incasat sume de bani desi nu a desfăşurat vreo activitate în cadrul societăţii.

×
Parteneri
Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Floreasca
x close