Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile române pregătesc schimbări majore în telefonia fixă. CE presupun şi CUM ne afectează aceste reglementări

Autorităţile române pregătesc schimbări majore în telefonia fixă. CE presupun şi CUM ne afectează aceste reglementări

Autorităţile române pregătesc schimbări majore în telefonia fixă. CE presupun şi CUM ne afectează aceste reglementări
Sursa foto: Foto: .enterhost.com
09 Oct 2014   •   09:49

Autorităţile au de gând să schimbe numerele de telefon. ANCOM, Autoritatea din domeniul telecom, vrea să elimine semnificaţia geografică a prefixului din numerele fixe, precum şi diferenţele dintre numerele de telefon fixe şi mobile.

Românii folosesc, în acest moment, 30 de milioane de numere de telefon fixe şi mobile.

Prima intenţie a autorităţilor este de a elimina legtura dintre prefix şi zona geografică a posesorului liniei fixe. Cu alte cuvinte, un număr cu prefixul 021 nu va mai fi localizat neapărat în Bucureşti, ci să spunem, în Cluj! În al doilea rând, diferenţa dintre  numerele fixe şi mobile va dispărea.

Şi asta pentru că românii nu mai sunt atât de interesaţi dacă sună pe un număr fix sau mobil. Asta pentru că operatorii au oferte cu minute gratuite între numerele proprii, fixe sau mobile, şi cer bani pentru apelurile către alţi operatori.

Experţii ANCOM cred că ofertele cu minute "nelimitate" diminuează şi mai mult importanţa numărului fix sau mobil, ceea ce înseamnă că în curând s-ar putea ca un număr de telefon care începe cu prefixul 07 să fie al unui telefon fix.

Acum, în România sunt 4 milioane de linii fixe active şi nu mai puţin de 23 de milioane de numere active în telefonia mobilă, din care 13,5 milioane sunt cartele preplătite.

Din octombrie 2008 peste un milion şi jumătate de români şi-au schimbat operatorul de telefonie. 70% din schimbări au avut loc în cazul telefoniei mobile.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close