Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract

Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract

Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract
31 Mar 2014   •   23:07

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, întrebat dacă ar accepta funcţia de premier, că nu este încă destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună ţara pe şine, ca şef al Guvernului, timp de un an, pe contract, informează Mediafax.
   
"Oricine poate spune ce vrea şi eu sunt liber să spun ce vreau. Cert este că nu sunt încă destul de în vârstă încât, dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, nu aş face-o, un an de zile, pe contract", a spus Traian Băsescu, la un post de televiziune.

În timpul discuţiei, în studioul de televiziune a avut loc o pană de current. După publicitate, preşedintele a comentat situaţia, în glumă: "La ideea de premier, s-a luat lumina", a spus acesta, râzând.
   
Întrebat dacă ar refuza această funcţie de premier, Traian Băsescu a spus: "Nu". El a adăugat însă că "nu ar face compromisuri cu un preşedinte ca Ponta", dar cu un preşedinte de dreapta ar face instituţiile să meargă.
   
Despre Emil Boc, Băsescu a spus că  ar fi o soluţie foarte bună de preşedinte de dreapta, deşi nici acesta "nu a avut forţă să facă depolitizarea instituţiilor care ţin de Guvern, nici măcar la Poliţie".
   
"Nu resping alternativa de a încerca să echilibrăm clasa politică, eu cred că intră în obligaţiile mele", a mai apreciat şeful statului.
 

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close