Antena 3 CNN Actualitate Băsescu refuză să îl mandateze pe Ponta la Consiliul European. "Am un motiv sentimental să particip la Consiliu"

Băsescu refuză să îl mandateze pe Ponta la Consiliul European. "Am un motiv sentimental să particip la Consiliu"

Băsescu refuză să îl mandateze pe Ponta la Consiliul European. "Am un motiv sentimental să particip la Consiliu"
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2014   •   18:49

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să îi acorde premierului Victor Ponta mandat de reprezentare la Consiliul European şi a anunţat că el însuşi va participa, având în vedere obligaţiile constituţionale, hotărârea CCR şi tematica.

"Într-adevăr, prim-ministrul Victor Ponta mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26-27.06. Astăzi l-am anunţat că nu-i voi da mandat. Voi participa eu, având în vedere obligaţiile constituţionale, hotărârea CCR, tematica, căreia cu certitudine îi voi face faţă mult mai bine", a declarat Băsescu.

Băsescu a arătat că are şi un motiv sentimental să participe la această reuniune, legat de semnarea Acordului Republica Moldova-UE.

"Nu vă ascund că e şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip şi nu i-am dat mandat premierului, motiv legat de faptul că se semnează Acordul de liber schimb şi de asociere cu R.Moldova, iar în cei aproape 10 ani de mandat am muncit enorm. Cred că după guvernul Moldovei, am fost al doilea politician care a făcut eforturi continue ca Moldova să ajungă la acest moment", a declarat Traian Băsescu.

El a subliniat că preşedintele României nu are nevoie în mod legal de mandat de la prim-ministru.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close