Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul lui Udrea, la Turism - reclamă multă şi scumpă, realizări puţine

Bilanţul lui Udrea, la Turism - reclamă multă şi scumpă, realizări puţine

Bilanţul lui Udrea, la Turism - reclamă multă şi scumpă, realizări puţine
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Mar 2012   •   14:43

Reclama multă şi scumpă nu a atras turiştii străini în România. Sumele cheltuite în ultimii şase ani la Ministerului Turismului arată că, deşi fondurile disponibile în ultimii trei ani au fost de 41 de ori mai mari decât cele alocate în perioada 2006-2009, numărul turiştilor nu a crescut semnificativ, scrie Jurnalul.ro.

Deşi preşedintele României nu ratează nicio ocazie să laude realizările Elenei Udrea în calitate de politician dar mai ales ca ministru, cifrele arată altceva. Fosta şefă de la Turism a cheltuit în ultimii trei ani, mili­oa­ne de euro pentru promovarea Ro­mâ­niei, dar turiştii străini s-au lăsat greu ademeniţi.

În perioada 2009-2012, au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene şi de la buget de aproape 820 de milioane de euro, faţă de 20 de milioane de euro, cât au fost în perioada 2006-2008.

De exemplu, în ultimii trei ani, ministerul condus până nu demult de Elena Udrea a cheltuit peste 240.000 de euro în reclama făcută în cataloagele tour-ope­ratorului german TUI, deşi numărul de turişti adus de tour-operator în România este de doar câteva sute pe an.

Ministerul Turismului se laudă că anul trecut ţara noastră a fost vizitată de mai mulţi turişti decât în 2010, respectiv cu 195.000 mai mulţi străini şi cu aproape 600.000 mai mulţi români.

După ce că îi ademenim greu să ne viziteze, turiştii străini nici nu cheltuiesc foarte mulţi în ţara noastră. Şi nu pentru că sunt zgârciţi, ci pentru că nu au pe ce. Infrastructura de agrement lipseşte, iar hotelierii nu au programe interactive care să-i ţină pe clienţi în restaurante.

Actualul ministru al Turismului, Cristian Petrescu, este însă de altă părere. Turiştii străini pleacă plăcut surprinşi de la noi din ţară pentru că au aşteptări mici în ceea ce ne priveşte.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu tour-operatorii germani nu ni se reproşează prea multe lucruri. Majoritatea turiştilor care vin în România prin aceşti tour-operatori (...) pleacă având sentimentul că au găsit cu totul altceva decât ce se aşteptau, pentru că au aşteptări foarte mici şi pentru că lucrurile pe care le găsesc în România sunt diferite faţă de ce aşteptau ei", a spus Cristian Petrescu la târgul de turism de la Berlin.




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close