Antena 3 CNN Actualitate Blocul din Călăraşi avariat în urma exploziei din seara de Crăciun a anului trecut NU a fost reparat. "Am fost plimbaţi, amânaţi şi minţiţi"

Blocul din Călăraşi avariat în urma exploziei din seara de Crăciun a anului trecut NU a fost reparat. "Am fost plimbaţi, amânaţi şi minţiţi"

Blocul din Călăraşi avariat în urma exploziei din seara de Crăciun a anului trecut NU a fost reparat. "Am fost plimbaţi, amânaţi şi minţiţi"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
13 Dec 2014   •   12:02

Printr-o tragedie asemănătoare celei din Târgu Mureş au trecut anul trecut locatarii unui bloc din Călăraşi. Pe 25 decembrie 2013, o explozie care a avut loc într-un bloc de locuinţe din Călăraşi a ucis o persoană şi a băgat în spital alte şase.

În urma investigaţiilor tehnice s-a constatat că s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale, nefiind depistate scurgeri de gaze pe branşamentul imobilului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.

La un an de la deflagraţie, blocul puternic avariat încă nu a fost reparat.

"Este o stare de stres permanentă. Avem un stâlp de structură de rezistenţă fisurat, se văd armăturile, peste şapte grinzi fisurate, plafoanele sunt găurite. Ni s-a garantat prin expertiză că nu se va prăbuşi, dar noi nu avem siguranţa", a declarat un locatar al acestui bloc, care s-a întors în apartamentul său, deşi nu a fost complet refăcut.

Alţi vecini nu s-au putut întoarce, locuinţele lor fiind complet distruse. "Stau în apartamente sociale", a spus bărbatul.


×
Subiecte în articol: explozie Calarasi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close