Antena 3 CNN Actualitate Boc: Nu mă interesează deciziile judecătoreşti. Legea tăierilor salariale se aplică în continuare

Boc: Nu mă interesează deciziile judecătoreşti. Legea tăierilor salariale se aplică în continuare

Boc: Nu mă interesează deciziile judecătoreşti. Legea tăierilor salariale se aplică în continuare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Noi 2010   •   12:46

Premierul Emil Boc spune că va aplica în continuare legea ce prevede tăierea salariilor, şi asta în ciuda sentinţelor date de mai multe instanţe din ţară. Şeful Executivului susţine că atâta timp cât legea este constituţională, deciziile judecatoresti nu-l vor împiedica să recurgă la aceeasi procedură. Amintim că la Călăraşi, un complet a decis că tăierea din indemnizaţia de concediu este ilegală, iar la Vâlcea, tribunalul a dat dreptate unor angajaţi ai primăriei Voineasa, care contestau reducerile de salarii.

Tribunalul Călăraşi a decis că reţinerea a 25% din indemnizaţia de concediu a cadrelor didactice e ilegală. Profesorii Grupului Şcolar Transporturi Auto din Călăraşi ar trebui să primească aproximativ aşadar 120 de milioane de lei.

Şi nu sunt singurii bugetari care au câştigat în lupta cu statul.  Tribunalul Vâlcea a decis - într-o cauză asemănătoare - că reducerea salariilor bugetarilor cu 25% s-a făcut ilegal, prin încălcarea drepturilor omului. Ptremierul Emil Boc susţine însă că legea va fi aplicată în continuare.

Întrebat de un jurnalist despre tăierile salariale, premierul Emil Boc a încercat chiar să dea exemplul reducerilor salariale din sistemul privat. Premierul nu ştia, însă, că jurnalistul care a pus întrebarea lucrează la stat.

 


×
Subiecte în articol: Emil Boc premier bugetari lege
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close