Antena 3 CNN Actualitate Brokerul Cristian Sima: "Am plecat din cauza presiunilor. Aveam nevoie de linişte"

Brokerul Cristian Sima: "Am plecat din cauza presiunilor. Aveam nevoie de linişte"

Brokerul Cristian Sima: "Am plecat din cauza presiunilor. Aveam nevoie de linişte"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    S.T.    |    12 Oct 2012   •   23:15
UPDATE 23:00- Brokerul Cristian Sima recunoaşte că a pierdut banii clienţilor: două milioane de euro şi două milioane de dolari. În urmă cu puţin timp a declarat la un post de televiziune că se află pe o insulă din Oceanul Atlantic şi spune că a plecat din cauza presiunilor, pentru că avea nevoie de linişte.

UPDATE 21: 25:
Preşedinţia a făcut precizări referitoare la Cristian Sima. Propunerile lui Sima erau nerealiste. Traian Băsescu nu a primit nicio analiză de la Sima

UPDATE 19:25-
  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu precizează că, până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei, referitor la dispariţie, şi nici din partea altor persoane sau instituţii care ar fi fost prejudiciate de acesta.

UPDATE 16:30
-
Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a transmis, vineri, o a treia scrisoare în care susţine că nu a fugit şi nu se ascunde şi că dacă toţi clienţii de la WBS Holding şi-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de două milioane euro şi circa două milioane dolari.

Update 10.50
- Brokerul Cristian Sima atacă, într-o altă scrisoare, mai multe persoane publice şi spune că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu mai multe materiale despre criză.

"La sfârşit i-am dat (lui Cosmin Guşă - n.r.) un material scris de mână despre cum ar trebui România să se împrumute masiv înainte de explozia crizei datoriei suverane şi i-am prognozat că, în câţiva ani, toată finanţa mondială va fi o schemă Ponzi globală din care cel mai bine la sfârşit vor ieşi cei foarte îndatoraţi. Acelaşi material i l-am dat şi lui Traian Băsescu, prin Alexandra Gătej şi mai apoi mult mai detaliat, prin Cătălin Predoiu şi Iulian Fota", se mai arată în scrisoare.

În scrisoare, Cristian Sima a comentat şi reacţiile vedetelor cu care a făcut afaceri.

"Am ascultat şi declaraţiile Irinei Scrotter şi ale lui Daniel Dăianu, dar cum ei sunt personaje principale în povestea Sibex 2008-2012, voi ajunge şi acolo. Amândoi nu au retras niciun ban din capitalul iniţial şi sper cu toată convingerea că le voi restitui capitalul".

Sima a povestit şi cum a cunoscut-o pe Marie Rose Mociorniţă şi după cinci minute, aceasta l-ar fi întrebat dacă îşi iubeşte soţia.



"Am cunoscut-o prin Robert Turcescu, la cererea mea, datorită faptului că mă fascina inteligenţa şi mai ales coerenţa ei în exprimările televizate. Am invitat-o la masă. După 5 minute m-a întrebat dacă-mi iubesc soţia. Îmi este jenă să vă relatez răspunsul meu, a fost tăios, dar nicidecum bădăran. A devenit clientă odată cu Robert Turcescu", mai spune cel care semnează Cristian Sima.

În finalul scrisorii, Sima dă de înţeles că nu ar fi fugit din ţară cu banii clienţilor săi. Ba chiar precizează că va trimite şi alte scrisori.








×
Subiecte în articol: Cristian Sima Daniel Daianu tudor chirila
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close