Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu nu are responsabilitatea propriilor afirmaţii

Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu nu are responsabilitatea propriilor afirmaţii

Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu nu are responsabilitatea propriilor afirmaţii
de S.T.    |    22 Sep 2014   •   22:24

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la "Sinteza Zilei", că Traian Băsescu încearcă să distorsioneze competiţia electorală, neavând responsabilitatea propriilor afirmaţii.

"În motivaţia cererii de suspendare, pe care am iniţiat-o în urmă cu aproximativ două săptămâni, am vorbit despre imixtiuni ale preşedintelui nepermise de Constituţie(...). Prin jocul pe care îl face este evident că el încearcă să discrediteze un candidat, pentru a distorsiona în felul lui competiţia electorală", a spus Tăriceanu.

"Dacă avea informaţii despre o persoană importantă care intră sub incidenţa legii şi care n-are voie să fie ofiţer acoperit, atunci avea obligaţia să spună acest lucru, dar nu acum. Trebuia să spună din momentul în care a aflat acest lucru", a mai spus fostul premier.

Tăriceanu este de părere că Traian Băsescu a lansat această temă (a ofiţerului acoperit- n.red.) exact în momentul în care în dezbaterea publică se discuta numai şi numai despre cererea sa de suspendare, Băsescu dorind astfel să deturneze discuţiile.

Preşedintele Senatului susţine că Traian Băsescu nu are responsabilitatea propriilor afirmaţii.

"Eu îmi pun problema în felul următor: unii sunt de părere că o suspendare a preşedintelui ar aduce o instabilitate, dar ce stabilitate ai cu un preşedinte care nu are responsabilitatea propriilor afirmaţii şi vorbeşte despre ofiţeri aoperiţi?".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close