Antena 3 CNN Actualitate Când ar trebui Traian Băsescu să revină la Cotroceni. Ce paşi mai sunt de făcut până la repunerea în funcţie

Când ar trebui Traian Băsescu să revină la Cotroceni. Ce paşi mai sunt de făcut până la repunerea în funcţie

Când ar trebui Traian Băsescu să revină la Cotroceni. Ce paşi mai sunt de făcut până la repunerea în funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Aug 2012   •   07:14

Ultimul episod din serialul referendumului pentru demiterea preşedintelui se joacă în plenul reunit al Parlamentului, acolo unde va fi citită decizia Curţii Constituţionale. Preşedintele suspendat se va putea întoarce la Cotroceni imediat ce decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Doar câţiva paşi mai sunt de făcut înainte ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, aşa cum a decis Curtea Constituţională. În primul rând, cele două Camere ale Parlamentului trebuie să întâlnească în şedinţă comună pentru a lua act de hotărârea magistraţilor CCR. Pentru acest lucru însă, este nevoie de cvorum de şedinţă, adică de prezenţa a jumătate plus unu din numărul senatorilor şi deputaţilor. Dacă acest cvorum nu este atins, judecătorii Curţii Constituţionale nu pot să dea citire deciziei lor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a dat însă asigurări că toate grupurile parlamentare se vor mobiliza astfel că şedinţa de plen se va desfăşura fără probleme.

Odată ce lucrările Parlamentului au fost deschise, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, sau un alt magistrat va citi hotărârea de invalidare a referendumului pentru demiterea preşedintelui.

Legislativul doar ia act de decizia CCR, aşa că nu vor exista dezbateri sau vot.

La finalul şedinţei de plen, preşedinţii celor două Camere vor trimite către Monitorul Oficial hotărârea Curţii Constituţionale. Imediat după publicarea în Monitor, Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni şi îşi reintră în drepturi. Crin Antonescu îşi încheie interimatul şi se întoarce în postul de preşedinte al Senatului.




×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close