Antena 3 CNN Actualitate Cât costă viaţa unui român? A apărut DOCUMENTUL care arată clar câţi bani se dau, dacă cineva moare aşa

Cât costă viaţa unui român? A apărut DOCUMENTUL care arată clar câţi bani se dau, dacă cineva moare aşa

Cât costă viaţa unui român? A apărut DOCUMENTUL care arată clar câţi bani se dau, dacă cineva moare aşa
de O.P.    |    19 Oct 2012   •   06:07

 A apărut primul document care arată cât costă viaţa unui om. Este ghidul scris pentru companiile de asigurări şi poate fi folosit în cazul accidentelor rutiere.  Mai exact, acesta stabileşte cât de mare este despăgubirea morală în cazul în care aţi pierdut pe cineva din familie pe şosele.

Victimele accidentelor rutiere pot cere, pe lângă despăgubiri materiale şi daune morale, menite să le aline suferinţa. Responsabile de plata lor, sunt companiile de asigurări la care şoferii vinovaţi de incident au încheiate poliţe RCA. De multe ori, însă, cazul ajunge în instanţă unde victima este la mila judecătorului.    

Este şi motivul pentru care oficialii Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii au elaborat un ghid al despăgubirilor pentru toate companiile de asigurări din România. Conform statisticilor realizate, victima unui accident rutier ar trebui să primească, în funcţie de gravitatea vătămării, între 70 şi 100 de euro pentru fiecare zi de îngrijiri medicale. Şi persoanele care au rămas fără un membru al familiei într-un astfel de accident au dreptul la despăgubiri. Între 7 şi 12 mii de euro. Sumele cele mai mari le revin părinţilor, la pierderea unui copil.

Iar din experienţa statelor vecine, acest ghid se poate transforma oricând într-o lege.

În prezent, românii primesc despăgubiri mai mari decât austriecii sau belgienii, dar semnificativ mai mici decât cetăţenii Italiei. Cea mai mare daună morală plătită vreodată în ţara noastră s-a ridicat la 1,2 milioane de euro.




×
Subiecte în articol: daune morale
Parteneri
România, măturată de vijelii puternice și inundații
x close