Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla în fiecare şcoală din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei

Ce se va întâmpla în fiecare şcoală din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei

Ce se va întâmpla în fiecare şcoală din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei
de O.P.    |    17 Ian 2014   •   10:10

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB) a solicitat constituirea la nivelul fiecărei unități de învățământ a unei comisii care să verifice eventuala implicare a cadrelor didactice sau a angajaților unității în strângerea de bani de la părinții elevilor pentru diferite activități.

"Consiliul de Administrație al unității de învățământ, în funcție de concluziile cuprinse în raport, va lua următoarele măsuri legale: va elaborarea în regim de urgență un plan de măsuri în vederea informării, prevenirii și combaterii actelor de corupție ce pot să apară în unitate, ținând cont de vulnerabilitățile identificate, va numi prin decizie o comisie de cercetare disciplinară care va cerceta presupusele abateri ale persoanelor implicate, cu respectarea procedurii instituite de art. 280-282 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 pentru personalul didactic/didactic auxiliar și art. 247—252 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii, pentru personalul nedidactic, în condițiile în care există suspiciuni de încălcare a normelor legislative de către angajații unității sau există sesizări în acest sens", precizează IȘMB.

Conducerea inspectoratului subliniază că vor fi sancționate drastic persoanele vinovate de încălcarea legii și vor fi sesizate de urgență organele competente dacă se constată că anumite fapte îmbracă prin natura lor caracter penal.

Unitatea de învățământ, prin director, va informa de urgență ISMB cu privire la aspectele constatate în urma verificării.

×
Subiecte în articol: anchete
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close