Antena 3 CNN Actualitate Codul galben de INUNDAŢII pentru judeţele Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, prelungit

Codul galben de INUNDAŢII pentru judeţele Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, prelungit

Codul galben de INUNDAŢII pentru judeţele Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, prelungit
de S.T.    |    21 Sep 2014   •   21:39

Codul galben de inundaţii emis duminică pentru râuri din judeţele Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud a fost prelungit până luni la ora 2.00 de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.
   
Atenţionarea vizează râurile mici din bazinul Lăpuşului (cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu şi inferior al Lăpuşului) - judeţul Maramureş, unii afluenţi mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş şi unele râuri mici din bazinul Someşului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluenţii de dreapta ai Someşului Mare) - judeţul Bistriţa-Năsăud.
   
Potrivit INHGA, în zonele vizate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.
   
Duminică, până la ora 22.00, se află sub cod galben şi râuri din judeţul Satu Mare, conform unei alte atenţionări.
   
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare potrivit căreia duminică şi luni va ploua în aproape toată ţara, precipitaţii abundente fiind aşteptate în special în vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close