Antena 3 CNN Actualitate Dezastru în Masivul Retezat din cauza tăierii pădurilor. Drumul care urcă la cabana Pietrele, distrus pe kilometri întregi

Dezastru în Masivul Retezat din cauza tăierii pădurilor. Drumul care urcă la cabana Pietrele, distrus pe kilometri întregi

Dezastru în Masivul Retezat din cauza tăierii pădurilor. Drumul care urcă la cabana Pietrele, distrus pe kilometri întregi
Sursa foto: Foto:wikipedia.org
01 Apr 2015   •   09:37

Dezastru în Masivul Retezat după ce a început exploatarea pădurii chiar la intrarea în parcul naţional. Drumul judeţean care urcă la cabana Pietrele a fost distrus pe kilometri întregi. Din cauza asta, turiştii sunt obligaţi să găsească alte trasee prin pădure dacă vor să urce la obiectivele din vârf.

Drumul care porneşte din Ohaba de Sub Piatră şi ar trebui să ajungă până la Complexul Pietrele arată ca un drum forestier, iar în multe locuri este impracticabil. Noroiul ajunge până la genunchi, iar turiştii riscă să rămână captivi în nămol. Până şi maşinile de teren au probleme.
 
Turiştii care vin în Retezat pentru frumuseţea uimitoare a locurilor se plâng că abia pot ajunge la obiectivele pe care vor să le viziteze. Cabanierii din zonă se tem că afacerile lor vor avea de suferit pentru că s-ar putea ca numărul turiştilor să scadă. 

Mai grav este că, în cazul unui accident, salvamontiştii nu pot ajunge la timp la victime. Conducerea Parcului Naţional consideră însă că drumul nu este foarte afectat şi insistă că firma care exploatează pădurea îl va reface până la vară.
 
Până şi panourile informative despre obiectivele turistice au fost distruse. Administraţia Parcului Naţional Retezat admite că sunt probleme, dar NU le consideră grave.

Turiştii care vin în Retezat sunt revoltaţi că, în locul liniştii şi a peisajul natural superb, au parte acum de zgomotul drujbelor şi al utilajelor cu care se taie şi se transportă lemnul.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close