Antena 3 CNN Actualitate Doi directori RATB suspendaţi, după ce linia tramvaiului 41 a fost blocată din cauza gheţii

Doi directori RATB suspendaţi, după ce linia tramvaiului 41 a fost blocată din cauza gheţii

Doi directori RATB suspendaţi, după ce linia tramvaiului 41 a fost blocată din cauza gheţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Dec 2010   •   16:15

Doi directori RATB au fost sancţionaţi astăzi, după în cursul dimineţii, criculaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată, din cauza gheţii depuse pe firele de contact.

Directotul general al Regiunii Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Chiţ, l-a suspendat din funcţie pe directorul de exploatare Gheorghe Aron şi pe directorul de exploatare Transport Electric, Gheorghe Voinea, pentru cercetări disciplinare.

Suspendarea celor doi se datorează faptului că nu au luat măsuri în conformitate cu prevederile Planului de Deszăpezire din iarna 2010-2011, nu au luat în considerare avertizările transmise marţi de directorul general al RATB şi condiţiile meteo şi nu au intervenit pentru deblocarea situaţiei pe linia tramvaielor 41, se arată într-un comunicat al RATB, citat de Mediafax.

Mai mult decât atât, Gheorghe Aron şi Gheorghe Voinea sunt cercetaţi disciplinar pentru că, după blocarea circulaţiei pe linia 41, nu au suplimentat numărul autobuzelor pentru preluarea călătorilor care merg pe această rută şi nu au introdus în circulaţie alte tipuri de tramvaie care ar fi putut să circule pe linia 41 în condiţii de iarnă.

În urma suspendării, atribuţiile celor doi directori au fost preluate de şefii de serviciu.

Linia tramvaiului 41 este una dintre cele mai circulate rute din Capitală şi face legătura între cartierul Ghencea şi Casa Presei Libere. Circulaţia acestor tramvaie a fost blocată, miercuri, începând de la primele ore ale dimineaţii, din cauza gheţii depuse pe firul de contact. Echipele RATB au mers în zonă pentru a dezgheţa firele electrice, acţiunea continuând şi la această oră.


 





×
Subiecte în articol: tramvai RATB
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close