Antena 3 CNN Actualitate Elevii români au obţinut două MEDALII de bronz la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Elevii români au obţinut două MEDALII de bronz la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Elevii români au obţinut două MEDALII de bronz la Olimpiada Internaţională de Filosofie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Mai 2015   •   13:56
Elevii români au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Filosofie care a avut loc în Estonia, unde au participat echipe din 39 de ţări, informează, miercuri, Ministerul Educaţiei. 
 
Medaliile de bronz au fost obţinute de Teodora Groza, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, şi Anda Maria Zahiu, de la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti.
 
Olimpiada Internaţională de Filosofie, ediţia a XXIII-a, a avut ca temă generală "Disagreements" (Dezacorduri) şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii prezenţi. 
 
Concursul s-a desfăşurat în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia) şi a reunit 84 de participanţi din 39 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud. 
 
"Graţie rezultatelor foarte bune reuşite în mod constant, organizatorii au apreciat calitatea sistemului educaţional românesc, în special a învăţământului filosofic preuniversitar din România, care include ore de filosofie şi statutul de disciplină de Trunchi Comun (TC)", a precizat Ministerul Educaţiei.
 
 
 

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close