Antena 3 CNN Actualitate Felix Tătaru, strategul campaniilor lui Băsescu, acuzat că a primit o pungă cu 50.000 euro: De ce aş lua şpagă? Lucrez la firma mea, iau banii pe firmă

Felix Tătaru, strategul campaniilor lui Băsescu, acuzat că a primit o pungă cu 50.000 euro: De ce aş lua şpagă? Lucrez la firma mea, iau banii pe firmă

Felix Tătaru, strategul campaniilor lui Băsescu, acuzat că a primit o pungă cu 50.000 euro: De ce aş lua şpagă? Lucrez la firma mea, iau banii pe firmă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mar 2015   •   19:24

Felix Tătaru, care a condus campaniile pentru prezidenţiale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Basescu, a spus miercuri la audieri, în faţa procurorilor, că nu a primit niciun ban în plus pentru serviciile prestate de firma sa. 

 
Un martor din dosarul Gala Bute a povestit instanţei că i-a dat lui Tătaru, la cererea lui Breazu, o pungă cu 50.000 euro. Şi Ana Maria Topoliceanu vorbeşte cu Tudor Breazu despre punga cu bani care ar fi ajuns la strategul lui Traian Băsescu. 
 
Felix Tătaru a fost chemat la DNA să dea explicaţii în dosarul Gala Bute, după ce numele lui a fost invocat de o serie de martori şi inculpaţi în dosar
 
În motivarea arestării Elenei Udrea e consemnată declaraţia unui martor, conform căreia, la Tătaru ar fi ajuns o pungă cu bani trimisă de Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana. 
 
Felix Tătaru, în dosarul Elenei Udrea

"Cred că tot în vara anului 2011, într-o zi de vineri, Breazu Tudor Liberiu, care era plecat din ţară, mi-a cerut să merg la Lungu Ştefan şi să iau nişte bani pe care urma să îi duc luni lui Felix Tătaru la biroul acestuia (...). Am fost la Lungu Ştefan care mi-a dat o pungă şi mi-a spus că în interior sunt 50.000 euro. Am predat punga luni, aşa cum stabilisem cu Breazu Tudor Liberiu".
Sursa: motivarea instanţei
 
Despre aceeaşi pungă cu bani vorbesc şi Ana Maria Topoliceanu cu Tudor Breazu, discuţia fiind de asemenea consemnată la dosarul Elenei Udrea.
 
"Au aflat că a dat 50.000 euro pt. F. Tătar" (El a făcut gestul de a aduce degetele lipite de degetul opozabil, în sensul de tăcere, probabil ca ea să nu mai arate informaţia).
Radu i-a dus.
Radu i-a dus. Eu o să zic" (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi dă din cap a negaţie).
L-ai sunat tu" (El ridică ochii în sus).
L-ai sunat tu. Eram plecaţi" (El încuviinţează pozitiv din cap, apoi duce mâna dreaptă la bărbie închizând pumnul).
L-ai sunat tu. Eram plecaţi (linie de separaţie orizontală) Pentru Legea Capitalei" (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest).(..)
Dacă o să le spun eu, confirmă dacă ştii că a fost aşa.
Încerc să scăpăm, spunându-le nişte lucruri.
Nu vreau la puşcărie nici pentru mine, nici pentru tine".
Sursa: motivarea instanţei
 
Felix Tătaru a fost strategul campaniilor lui Traian Băsescu şi de a fost de asemenea consultantul lui Klaus Iohannis în campania electorală din luna noiembrie a anului trecut. 
 
Felix Tătaru, explicaţii după audierea la DNA
 
"Astăzi am fost chemat la DNA în calitate de martor în celebrul dosar Gala Bute. Nu am lucrat pentru acest proiect. Într-adevăr, în 2011 am avut o colaborare cu PDL Bucureşti (condus atunci de Elena Udrea) pentru proiectul Legea Capitalei. Contractat, facturat, plătit (târziu, dar plătit). Restul sunt speculaţii. Despre cum asta a devenit o ştire, eventual alături de numele unuia dintre preşedinţii ţării pentru care am avut onoarea să lucrez, arată cât de mare poate fi diversiunea în spaţiul public românesc. Detalii în presă", a scris Tătaru, miercuri, pe contul său de Facebook.

Informaţiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close