Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Susţin cu tărie nevinovăţia mea

Liviu Dragnea: Susţin cu tărie nevinovăţia mea

Liviu Dragnea: Susţin cu tărie nevinovăţia mea
22 Apr 2015   •   18:36

Ministrul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la ieşirea de la instanţa supremă, că îşi susţine în continuare cu tărie nevinovăţia în dosarul Referendumului, menţionând că a fost "destul de afectat", după ce a văzut oameni bătrâni, dar şi tinere printre inculpaţi.

"Susţin cu tărie nevinovăţia mea. Am spus că acuzaţiile aduse pleacă de la o premisă profund greşită, ceea ce ar putea avea consecinţe, în sensul că nu va mai avea nimeni curaj să organizeze campanii electorale, iar unii cetăţeni ar putea înţelege că dreptul la vot este oi infracţiune şi nu vor mai vrea să voteze", a declarat Dragnea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai spus că, după aproape trei ani de proces, nu mai are emoţii, dar a fost "destul de afectat" să-i vadă pe ceilalţi inculpaţi, printre care oameni bătrâni, dar şi tinere.

"Sunt destul de afectat după ce am văzut toţi inculpaţii acolo în sală, oameni bătrâni, fete tinere, fete care au început să plângă, o fată însărcinată, iar asta m-a afectat cel mai mult", a spus Dragnea.

El a mai spus că atât el, cât şi avocatul său sunt suprinşi de noua acuzaţie a DNA potrivit căreia ar fi vorbit cu martori şi le-ar fi spus ce să declare.

"Am rămas surprins şi eu, şi avocatul meu, nu numai de faptul că în faţa unei instanţe, la Curtea Supremă, cineva îşi dă cu părerea făcând asemenea afirmaţii pur şi simplu", a declarat Dragnea.

Întrebat ce îşi reproşează în legătură cu acest proces, Dragnea a răspuns că "nu poţi să-ţi reproşezi faptul că exişti sau faptul că faci parte dintr-un partid politic sau faptul că ai fost parte dintr-o echipă mare de la PSD, PNL, PC, care împreună cu aproape 7,4 milioane de români au votat la referendum".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a rămas miercuri în pronunţare în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este judecat pentru fapte de corupţie. Instanţa va lua o decizie, pe fond, în 6 mai.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea dosarul referendumului
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close