Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: România poate fi amendată cu 30.000 de euro pe zi dacă nu adoptă legea "Big Brother"

Ludovic Orban: România poate fi amendată cu 30.000 de euro pe zi dacă nu adoptă legea "Big Brother"

Ludovic Orban: România poate fi amendată cu 30.000 de euro pe zi dacă nu adoptă legea "Big Brother"
Sursa foto: Foto: radiofreebrighton.org.uk
07 Mai 2012   •   17:43
România riscă amenzi de peste 30.000 de euro pe zi în cazul în care nu va adopta cât mai repede legea privind retenţia datelor, cunoscută şi ca legea "Big Brother", pentru care este deschisă procedură de infringement împotriva ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban.

"Aş insista doar asupra chestiunii legate de transpunerea Directivei privind retenţia datelor. Urmare a intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona s-au produs modificări inclusiv în ceea ce priveşte gestiunea cazurilor de încălcare a Tratatului şi în cazul netranspunerilor funcţionează sistemul sancţiunii financiare. Dacă în scurt timp nu vom adopta această lege, riscăm să plătim câteva zeci de mii de euro pe zi. Pe zi şi pentru fiecare zi de întârziere România va trebui să plătească undeva la peste 30.000 de euro. Este esenţială luarea cât mai repede posibil a măsurilor de remediere a situaţiilor care au dus la declanşarea procedurilor de încălcare a Tratatului", a spus Orban, citat de Mediafax.

Orban a mai precizat că împotriva României se află în derulare în total 47 de proceduri de infringement declanşate de Comisia Europeană. Şase dintre acestea, susţine ministrul, "reclamă luarea unor măsuri urgente de remediere".

Conform legislaţiei europene, sancţiunile financiare dispuse de Comisia Europeană ca urmare a încălcării Tratatului de către state membre nu pot fi aplicate decât după o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie din Luxemburg.





 


 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close