Antena 3 CNN Actualitate MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen

MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen

MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen
de S.T.    |    25 Oct 2012   •   20:08

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru afaceri interne, a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive "cât mai curând posibil", informează MAI.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) arată că joi, la Consiliul JAI de la Luxembourg, "statele membre au abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, preşedinţia cipriotă subliniind eforturile pe care România şi Bulgaria le-au făcut, scrie Mediafax.

Totodată, potrivit MAI, comisarul european Cecilia Malmstrom a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare, inclusiv a măsurilor complementare şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive cât mai curând posibil.

În intervenţia sa la Consiliu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a arătat că România "a avut, în toată această perioadă, o atitudine constructivă şi orientată spre interesul comun, acţionând deja ca un stat membru Schengen".

De asemenea, arată MAI, Duşa a solicitat statelor membre respectarea regulilor şi obligaţiilor asumate, a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel de Consiliul European şi stabilirea unui calendar concret şi definitiv de aderare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat anterior, tot joi, că România va continua consultările cu statele membre, cu actuala şi viitoarea Preşedinţie a UE, astfel încât aderarea la Schengen să fie concretizată în cursul anului 2013.

×
Subiecte în articol: România Bulgaria Schengen
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close