Antena 3 CNN Actualitate "Naşii CFR-ului", prinşi în flagrant de anchetatori. Vezi şi cum se negociază şpaga în trenurile din România

"Naşii CFR-ului", prinşi în flagrant de anchetatori. Vezi şi cum se negociază şpaga în trenurile din România

"Naşii CFR-ului", prinşi în flagrant de anchetatori. Vezi şi cum se negociază şpaga în trenurile din România
Sursa foto: Foto captura YouTube
25 Oct 2012   •   14:51

Anchetatorii au făcut publice imaginile în care controlorii CFR sunt surprinşi cu bani luaţi ilegal de la călători. Banii erau ascunşi în genţile de serviciu ale angajaţilor CFR.


Zeci de filmuleţe, în care actorii principali sunt "naşii" din tren, circulă pe Internet. În imaginile filmate de amatori se vede clar cum controlorii iau şpagă de la călători ca să îi lase să circule fără bilet.

Banii erau fie daţi în plic, la discreţie, fie erau oferiţi la vedere şi apoi număraţi, în văzul tuturor celor din tren, chiar de controlor.

În plus, suma se negocia în funcţie de cât de departe mergeau călătorii.

IATĂ AICI CÂTEVA DINTRE FILMULEŢELE POSTATE PE YOUTUBE





Procurorii DNA au descins , joi dimineaţă, în mai mult locuri din ţară, printre care Bucureşti şi Braşov, unde au luat pe sus mai mulţi şefi de la CFR. Aproximativ 200 de persoane, între care şi directori, din CFR Călători cât şi din Ministerul Transporturilor sunt vizate de ancheta procurorilor.

Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Braşov şi ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizaţi zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călătorii care circulau fără bilet. Directorii de regionale şi angajaţii CFR din Craiova, Bucureşti, Braşov şi Cluj sunt vizaţi de ancheta procurorilor DNA.

Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită. Este vorba de cei care lucrau pe trenuri de navetişti. Anchetatorii au descoperit că banii de la blatişti ajungeau la directorii de regionale.




×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close