Antena 3 CNN Actualitate Noul centru vechi al Bucureştiului. BBC News, despre atracţiile turistice din centrul istoric

Noul centru vechi al Bucureştiului. BBC News, despre atracţiile turistice din centrul istoric

Noul centru vechi al Bucureştiului. BBC News, despre atracţiile turistice din centrul istoric
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Iul 2013   •   21:03

Jurnaliştii BBC News au publicat un articol despre centrul vechi al Bucureştiului, punând această zonă a Capitalei României într-o lumină pozitivă şi invitând potenţialii turişti să descopere secretele centrului istoric.

De regulă, turiştii se opresc pentru câteva ore în Bucureşti în drum spre destinaţii mai populare precum Transilvania, Bulgaria sau Istanbul. Percepţia generală (dar învechită) este cea a unui oraş dărăpănat, în care nu sunt foarte multe locuri de vizitat. Cu toate acestea, spun jurnaliştii BBC News, noul centru vechi al Bucureştiului merită să fie vizitat.

Ziariştii britanici amintesc faptul că lucrările din centrul vechi s-au întins pe aproape un deceniu, timp în care buldozerele şi macaralele au fost simple obiecte de decor. Însă acele zile par să fi rămas o simplă amintire, iar lucrările, aflate în stadiu avansat, par să se fi transformat într-un succes care era greu de anticipat.

Cele mai vechi structuri din centrul vechi datează din secolul al XV-lea, amintesc jurnaliştii britanici, care fac si o descriere a istoriei acestei zone.

Jurnaliştii BBC au trecut în revistă şi principalele obiective turistice, precum Palatul Voievodal, Biserica Stavropoleos sau Muzeul Naţional de Istorie. Ziariştii nu au uitat să menţioneze nici principalele restaurante din zonă, unde pot fi gustate preparate tradiţionale româneşti.

 

 

×
Subiecte în articol: centrul vechi BBC
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close