Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Sorin Strutinsky, prieten cu Mazăre, a fost trimis în judecată

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, prieten cu Mazăre, a fost trimis în judecată

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, prieten cu Mazăre, a fost trimis în judecată
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
de M.Z.    |    02 Mar 2015   •   14:39

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, prieten al primarului Radu Mazăre, a fost trimis în judecată luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii DNA. Acesta este acuzat că a primit peste 2 milioane de euro, ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Sorin Strutinsky, apropiat al primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi al preşedintelui suspendat CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este acuzat de mai multe fapte de corupţie, printre care şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2013, Strutinsky a pretins şi primit sume de bani, de la un patron care avea contracte cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile.

În schimb, el a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contracte.

În acest dosar, Sorin Strutinsky, preşedintele Soti Cable Neptun SRL şi al CVM Tomis Constanţa, a fost reţinut pe 4 februarie.

Sorin Gabriel Strutinsky are 47 de ani şi a fost coleg cu Radu Mazăre la Universitatea de Marină Civilă, specializarea Eletrotehnică. El este preşedintele Clubului de Volei Municipal, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei şi preşedinte al filialei constănţene a UGIR-1903.

Pe 5 februarie, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost arestat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close