Antena 3 CNN Actualitate Pasajul Basarab, printre cei mai mari poluatori fonici din Capitală

Pasajul Basarab, printre cei mai mari poluatori fonici din Capitală

Pasajul Basarab, printre cei mai mari poluatori fonici din Capitală
Sursa foto: Foto: Videonews
23 Iun 2011   •   22:35

Pasajul Basarab le dă peste cap viaţa locuitorilor din zonă. Oamenii se plâng de zgomotul din trafic. Măsurătorile primăriei arată însă că nu ei sunt cei mai afectaţi bucureşteni. Pe alte bulevarde intens circulate din centrul Capitalei, zgomotul este mult mai mare. Nici vecinii care au geamuri izolante nu sunt tocmai mulţumiţi.

Primăria a verificat joi, nivelul de zgomot din apropierea pasajului Basarab.

"Nivelul de zgomot este relativ ridicat, dar este un nivel obişnuit, normal pentru o stradă de asemenea categorie şi cu un asemenea trafic", a declarat Adrian Catrina, şef serviciu Monitorizarea Calităţii Mediului din Primăria Bucureşti.

În zona protejată de panouri, pe bulevardul Titulescu zgomotul e de 59 decibeli. Pe strada Banu Manta, la coborârea de pe pasajul Basarab, nivelul zgomotului este puţin peste 66 decibeli. În centrul Capitalei, pe şoseaua Ştefan cel Mare, zgomotul este însă mult mai mare: peste 73 decibeli.

Măsurătorile se vor face şi în casele celor care fac reclamaţie. Dacă nivelul zgomotului în interior depăşeşte 35 decibeli, atunci s-ar putea lua măsuri suplimentare pentru izolarea fonică.

"Se pot înălţa panourile, se pot înlocui sistemele de absorbţie a zgomotului. În zona asta blocurile se reabilitează atât din punct de vedere termic cât şi fonic", a spus Ion Dedu, şeful direcţiei Drumuri şi sistematizarea circulaţiei din Primăria Bucureşti.

Limita maximă de decibeli recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 55 decibeli. În locuinţe, nivelul maxim admis în timpul zilei este de 35 decibeli, iar noaptea de 25.

 


×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close