Antena 3 CNN Actualitate Pianista Mihaela Ursuleasa a murit. Cum a ajuns "copilul teribil al pianului" să fie comparat cu geniul Beethoven

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit. Cum a ajuns "copilul teribil al pianului" să fie comparat cu geniul Beethoven

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit. Cum a ajuns "copilul teribil al pianului" să fie comparat cu geniul Beethoven
de O.P.    |    03 Aug 2012   •   05:58

Pianista româncă Mihaela Ursuleasa a murit la vârsta de 34 de ani, într-o cameră de hotel din Viena. Decesul a survenit pe 1 august, ziua în care pianista ar fi trebuit să susţină un concert la Bucureşti.

Mihaela Ursuleasa a studiat la Conservatorul din Viena unde era stabilită şi a obţinut de-a lungul timpului numeroase premii. A sustinut concerte în toată Europa dar şi peste ocean, în compania celor mai prestigioase ansambluri şi dirijori, şi a colaborat permanent cu muzicieni de elită, precum Angela Gheorghiu, Felicia Filip, regiozorul Cristian Mihăilescu.

Pe 4 august ar fi trebuit să concerteze la Berlin, în Germania. Pe 2 august însă vestea că Mihaela Ursuleasa, copilul teribil al pianului a murit, s-a răspândit pe Facebook.

Cel care a făcut anunţul a fost Paavo Jarvi, un colaborator al artistei. Potrivit informaţiei postate pe reţeaua de socializare, Mihaela Ursuleasa ar fi trebuit să susţină un concert pe 1 august cu Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal, iar trei zile mai târziu, pe 4 august, în aceeaşi formulă, un concert la Berlin, în cadrul Young Euro Classic Festival, cel mai prestigios festival european dedicat Orchestrelor Naţionale de Tineret.

Din păcate, Orchestra Română a anunţat că artista a anulat concertele din motive de sănătate.



×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close