Antena 3 CNN Actualitate Piesele de LEGO, vânate de hoţi

Piesele de LEGO, vânate de hoţi

Piesele de LEGO, vânate de hoţi
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
12 Iun 2015   •   09:35

Numărul hoţilor de piese de lego este în creştere în Statele Unite de când aceste jucării colorate sunt ca aurul pe piaţa neagră. În plus, potrivit anchetatorilor, piesele de lego sunt greu de despistat de poliţişti şi se vând extrem de uşor. Iar tâlharilor nu le este deloc dificil să le fure.

O tânără împreună cu alte patru persoane persoane au fost prinse după ce au dat spargeri în cinci magazine din San Diego de cel puţin 30 de ori. Potrivit autorităţilor, uneori hoţii furau de mai multe ori în aceeaşi zi şi chiar din aceleaşi magazine.

Aceste jucării pentru copii au ajuns să se vândă la preţuri mari. Unele pachete de lego se vând cu peste 500 de dolari, făcând ca aceste piese colorate să fie ca aurul pe piaţa neagră.

Poliţiştii din Phoenix au recuperat 200.000 de dolari, care reprezintă valoarea pieselor de lego furate în luna august a anului trecut. Garajul în care au fost găsite era atât de mare, încât ofiţerii au stat aproape o zi întreagă ca extragă toate jucăriile.

Pelicula "The Lego Movie", nominalizată la Oscar a înregistrat câştiguri mai mari de peste 215 milioane de dolari, iar asta a făcut ca jucăriile să fie extrem de căutate şi în rândul hoţilor. Poliţiştii americani sunt cu ochii pe piesele de lego din magazinele de jucării.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close