Antena 3 CNN Actualitate Planul pe care UDMR-ul vrea să îl pună în APLICARE la începutul lui 2014. "Autonomia nu are şanse de reuşită fără ROMÂNI"

Planul pe care UDMR-ul vrea să îl pună în APLICARE la începutul lui 2014. "Autonomia nu are şanse de reuşită fără ROMÂNI"

Planul pe care UDMR-ul vrea să îl pună în APLICARE la începutul lui 2014. "Autonomia nu are şanse de reuşită fără ROMÂNI"
de O.P.    |    22 Noi 2013   •   12:54

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Târgu Mureș, la conferința 'Construim pe valorile comunității noastre', cu tema 'Încotro,Ținutul Secuiesc?', că Uniunea va prezenta, la începutul anului viitor, Parlamentului, proiectul de autonomie.

El a subliniat, totodată, că "fără români, niciun proiect de autonomie nu are șanse de reușită" și că, dacă se poate demonstra atât interesul maghiarilor și cât și al românilor din Secuime, atunci se poate purta un dialog rațional.

Liderul UDMR a susținut că Uniunea lucrează la un proiect de autonomie, în baza deciziei de la Congresul din Miercurea Ciuc, pe care, 'la începutul anului viitor, să îl putem prezenta Parlamentului'.

'Nici autonomia culturală, nici cea de autonomie a Secuimii, nicio clipă nu am gândit că se pot reprezenta fără instrumente politice, nu cred că fără români se poate face, trebuie dialog cu societatea românească, trebuie să căutăm dialogul. Nu sunt minuni, lumea nu se schimbă de la o zi la alta, dar, pas cu pas, dacă putem arăta interesul comun la maghiarilor și românilor din Secuime, poate va veni momentul să se poarte un dialog rațional, care să elimine vocile antimaghiare, că s-ar face împotriva românilor. Nu e adevărat, nu vrem să lovim în români, nu vrem să facem rău nimănui', a spus Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: autonomie tinutul secuiesc UDMR
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close