Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiei pianistei Mihaelei Ursuleasa

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiei pianistei Mihaelei Ursuleasa

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiei pianistei Mihaelei Ursuleasa
04 Aug 2012   •   18:09

Primul-ministru Victor Ponta a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiei pianistei Mihaelei Ursuleasa, prin care îşi exprimă profundul regret pentru moartea artistei.
   
'Am primit extrem de greu vestea plecării dintre noi a pianistei Mihaela Ursuleasa. În numele Guvernului şi al meu personal adresez sincere condoleanţe şi expresia întregii noastre compasiuni pentru familia îndoliată, pentru toţi cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o. Vom fi cu toţii alături în aceste clipe de tristeţe', se arată în mesaj.
   
Premierul a evidenţiat în mesajul de condoleanţe pierderea pentru cultura românească, dar şi pentru naţiunea română.
   
'Regret profund această tragică şi neaşteptată pierdere pentru cultura românească, dar şi pentru naţiunea română ca întreg. Şocul resimţit a fost cu atât mai mare cu cât ţara noastră a fost văduvită prematur de un talent de excepţie în lumea muzicală. Încă de la o vârstă fragedă, Mihaela reuşea să farmece o lume întreagă prin măiestria cu care cânta la pian, cucerind, prin munca şi talentul ei, emoţiile noastre şi admiraţia marilor muzicieni deopotrivă. Mă impresionează şi acum faptul că, la vârsta de doar 21 de ani, câştiga prestigiosul concurs internaţional de pian 'Clara Haskil' din Elveţia', a subliniat primul-ministru.
   
Potrivit acestuia, Mihaela Ursuleasa 'a fost, fără îndoială, un izvor nestăvilit de sensibilitate artistică şi va rămâne cu certitudine un reper în muzica clasică, asemeni unei cheia sol ce dă tonul tinerei generaţii muzicale şi, de ce nu, tinerei generaţii în general - pentru că, dincolo de talentul ei incontestabil, Mihaela a fost o tânără care prin ambiţie, sacrificiu şi multă muncă, şi-a clădit o carieră de invidiat. Deşi este o compensaţie infimă pentru această imensă pierdere, vreau să asigur familia îndoliată că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor', a declarat primul-ministru Victor Ponta.
   
Pianista Mihaela Ursuleasa a murit la 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale în urma unei rupturi de anevrism. Mihaela Ursuleasa a fost găsită fără viaţă, joi dimineaţă, la domiciliul ei din capitala Austriei.
   
Născută în 1978 la Braşov, talentata muziciană a început să cânte la pian la cinci ani. A obţinut o bursă de studii la 13 ani, datorită dirijorului italian Claudio Abbado, şi a urmat cursurile Conservatorului din Viena.
   
A câştigat în 1995 prestigiosul concurs internaţional de pian 'Clara Haskill', decernat din doi în doi ani în Elveţia, distincţie care i-a deschis porţile marilor scene. Mihaela Ursuleasa a susţinut concerte la Amsterdam, Koln, Viena, Zurich, New York.
   
Până la sfârşitul anului trebuia să aibă 16 concerte în Europa şi America latină.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close