Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Dan Voiculescu cere instanţei să motiveze hotărârea care menţine certificarea faptului că Băsescu NU a colaborat cu Securitatea

Profesorul Dan Voiculescu cere instanţei să motiveze hotărârea care menţine certificarea faptului că Băsescu NU a colaborat cu Securitatea

Profesorul Dan Voiculescu cere instanţei să motiveze hotărârea care menţine certificarea faptului că Băsescu NU a colaborat cu Securitatea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Mai 2015   •   19:57

Profesorul Dan Voiculescu cere instanţei să motiveze hotărârea care menţine certificarea faptului că Băsescu NU a colaborat cu Securitatea.

Dan Voiculescu contestase adeverinţa obţinută de Băsescu, aceea de necolaborare cu serviciul de informaţii comunist, iar instanţa i-a respins contestaţia.

Motivarea trebuia publicată, potrivit legii, la 30 de zile de la data deciziei, însă au trecut de atunci mai mult de 5 luni.

"Din 10 decembrie 2014 aştept motivarea hotărârii instanţei prin care este respinsă cererea mea de anulare a adeverinţei CNSAS din 2013 cu privire la colaborarea lui Băsescu Traian cu Securitatea. Deşi a recunoscut că a colaborat constant cu Securitatea, „dând un camion de note”, (deci NU!! o notă comercială, adresată directorului întreprinderii de comerţ exterior), în ciuda probelor şi mărturiilor neechivoce, CNSAS a continuat să încerce să-i spele trecutul lui Traian Băsescu", scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.



Traian Băsescu a fost recrutat de Securitate în 1973. Potrivit unor dezvăluiri făcute de Antena 3, la 15 august 1979, dosarul de colaborator al lui Traian Băsescu a fost distrus, aşa cum reiese din Registrul jurnal pentru evidenţa reţelei informative din Constanţa şi din decizia CNSAS din septembrie 2006.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Securitate
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close